20 °C

Кметът отговори на гражданите, които поискаха среща със собствениците на „Алкао“

Община Първомай е в процес на организиране на среща между граждани и собственици на „Алкао“. Така кметът на община Първомай Ангел Папазов отговори на желанието на гражданите да се срещнат със собствениците и ръководството на фирмата, на която да бъде поставен въпросът за неприятната миризма от производството на какао. Отговорът е получен месец и половина след внасянето на сигнала и е адресиран до вносителя Богдан Начев. На 22 август той входира това писмо, подкрепено с подписите на 636 граждани. В него се казваше:

“…без активна намеса от страна на местната изпълнителна власт, чийто представители сте Вие, няма да има промяна в ситуацията. В тази връзка, настояваме да предприемете всички възможни законови стъпки за разрешаването на този проблем.

Също така, бихме искали да организирате тристранна среща между представители на „Алкао“ ЕООД, местна власт (Кмет, Общински съвет, ръководители на отдели в Общинска Администрация, пряко свързани с този проблем) и жителите на град Първомай, на която да се обсъди проблемът, да се вземат конкретни решения и мерки за справянето с него и да се дадат ясни срокове, в които тези решения и мерки ще бъдат изпълнени.“

Писмото беше изпратено с копие и до други институции. Отговори от тях – няма. Неофициалното обяснение от РИОСВ е, че при правените от тях проверки не е установена неприятна миризма. На господата от РИОСВ напомняме, че много от нас не са виждали Австралия, но доказателства за съществуването ѝ има.

Полученият отговор от общината съдържа много техническа и правна информация. Надълго и широко е разяснено какво е било становището на МОСВ по повод инвестиционното намерение, какви са разрешителните за строежи и преустройства, с какво се занимава фирма АЛКАО,  разрешение за дейност и ред други документи.

На финала на писмото се казва: „Що се касае до отговори на конкретни въпроси, свързани с технологията на производството, работата и ефективността на филтърните съоръжения и вземане на конкретни решения и мерки по сигнализирания от Вас проблем, ръководството на община Първомай е в процес на организация на тристранна среща, за провеждането на която ще бъдете уведомени допълнително“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  3 0
  06:20, 11 окт 2018
  Яз къту ви казвах чи нищу няма ди излезе ве се пенявихте. Кви са тия сложни технически и правни формулировки ва нима в инвестиционното предложение на фесовете е имало специална част да обгазяват населението ли ва ай сиктир. За како изобщу занимавате риосв ъм те са пълни мижитурки ва ти в лицето да им пръднеш акко не го измерят надлежно ще кажат чи никой ни бил пръднал а ут бюрата в плоудиу изобщо нищо няма да измерят щото са измекяри.сичкуту държавни чиновници са праят на ударени за тва ви казвах идно време да пишете и до вигвама на винету той жъ реши прублема с един замах на томахавката. Но тва мумче е още младо и зилено айзък че има предложени толкова възможности в живота а нищу ни нъпрай. С държавата трябва да се действа по категурично щото ангу и феосвете пак ще ви излъжат още измамят. И тугава на нас убикновенните пърумайци ще ни устане спомена за чистия въздух кугато там нямаше никакъв завод.
 • 2
  Хе
  ХЕЛИОС
  3 -3
  07:59, 11 окт 2018
  Бившия хлебозавод бълва кълба черен дим и сажди, но това никой не забелязва
 • 3
  11
  112.mima
  5 -8
  08:40, 11 окт 2018
  Къде е тази неприятна миризма не знам.....не може да се угоди на този народ...?
  Едни и същи хора все не доволни...
  Спрете се бе хора.....
  • Хе
   ХЕЛИОС
   0 -5
   09:50, 11 окт 2018
   аромата на шоколад е за предпочитане отколкото саж... Виж коментара
 • 4
  Лу
  Лудото Коле
  1 -5
  09:23, 11 окт 2018
  първомайци си заслужават съдбата! - Редовно обга... Виж коментара
 • 5
  Па
  Патрингос
  3 -1
  17:30, 11 окт 2018
  Мазните курбани си имат авери в общината . Ще напълнят гушата на воденския коч и Ангу, който от години е верен на анадола "аркадаш" . Ще обещаят на публиката филтри в завода, баклава на народа и какаото пак ще тече . Младото момче ще се осети че е употребено , ще махне с ръка и ще иде да си търси работа и живот някъде другаде не в града на кучетата и циганите.

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
19 сеп 2020
Последни новини