3 °C

Кметът отговори на гражданите, които поискаха среща със собствениците на „Алкао“

Община Първомай е в процес на организиране на среща между граждани и собственици на „Алкао“. Така кметът на община Първомай Ангел Папазов отговори на желанието на гражданите да се срещнат със собствениците и ръководството на фирмата, на която да бъде поставен въпросът за неприятната миризма от производството на какао. Отговорът е получен месец и половина след внасянето на сигнала и е адресиран до вносителя Богдан Начев. На 22 август той входира това писмо, подкрепено с подписите на 636 граждани. В него се казваше:

“…без активна намеса от страна на местната изпълнителна власт, чийто представители сте Вие, няма да има промяна в ситуацията. В тази връзка, настояваме да предприемете всички възможни законови стъпки за разрешаването на този проблем.

Също така, бихме искали да организирате тристранна среща между представители на „Алкао“ ЕООД, местна власт (Кмет, Общински съвет, ръководители на отдели в Общинска Администрация, пряко свързани с този проблем) и жителите на град Първомай, на която да се обсъди проблемът, да се вземат конкретни решения и мерки за справянето с него и да се дадат ясни срокове, в които тези решения и мерки ще бъдат изпълнени.“

Писмото беше изпратено с копие и до други институции. Отговори от тях – няма. Неофициалното обяснение от РИОСВ е, че при правените от тях проверки не е установена неприятна миризма. На господата от РИОСВ напомняме, че много от нас не са виждали Австралия, но доказателства за съществуването ѝ има.

Полученият отговор от общината съдържа много техническа и правна информация. Надълго и широко е разяснено какво е било становището на МОСВ по повод инвестиционното намерение, какви са разрешителните за строежи и преустройства, с какво се занимава фирма АЛКАО,  разрешение за дейност и ред други документи.

На финала на писмото се казва: „Що се касае до отговори на конкретни въпроси, свързани с технологията на производството, работата и ефективността на филтърните съоръжения и вземане на конкретни решения и мерки по сигнализирания от Вас проблем, ръководството на община Първомай е в процес на организация на тристранна среща, за провеждането на която ще бъдете уведомени допълнително“.

Теодора Кирякова

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Пи
  ПИТАГОР
  3 0
  06:20, 11 окт 2018
  Яз къту ви казвах чи нищу няма ди излезе ве се пенявихте. Кви са тия сложни технически и правни формулировки ва нима в инвестиционното предложение на фесовете е имало специална част да обгазяват населението ли ва ай сиктир. За како изобщу занимавате риосв ъм те са пълни мижитурки ва ти в лицето да им пръднеш акко не го измерят надлежно ще кажат чи никой ни бил пръднал а ут бюрата в плоудиу изобщо нищо няма да измерят щото са измекяри.сичкуту държавни чиновници са праят на ударени за тва ви казвах идно време да пишете и до вигвама на винету той жъ реши прублема с един замах на томахавката. Но тва мумче е още младо и зилено айзък че има предложени толкова възможности в живота а нищу ни нъпрай. С държавата трябва да се действа по категурично щото ангу и феосвете пак ще ви излъжат още измамят. И тугава на нас убикновенните пърумайци ще ни устане спомена за чистия въздух кугато там нямаше никакъв завод.
 • 2
  Хе
  ХЕЛИОС
  3 -3
  07:59, 11 окт 2018
  Бившия хлебозавод бълва кълба черен дим и сажди, но това никой не забелязва
 • 3
  11
  112.mima
  5 -8
  08:40, 11 окт 2018
  Къде е тази неприятна миризма не знам.....не може да се угоди на този народ...?
  Едни и същи хора все не доволни...
  Спрете се бе хора.....
  • Хе
   ХЕЛИОС
   0 -5
   09:50, 11 окт 2018
   аромата на шоколад е за предпочитане отколкото саж... Виж коментара
 • 4
  Лу
  Лудото Коле
  1 -5
  09:23, 11 окт 2018
  първомайци си заслужават съдбата! - Редовно обга... Виж коментара
 • 5
  Па
  Патрингос
  3 -1
  17:30, 11 окт 2018
  Мазните курбани си имат авери в общината . Ще напълнят гушата на воденския коч и Ангу, който от години е верен на анадола "аркадаш" . Ще обещаят на публиката филтри в завода, баклава на народа и какаото пак ще тече . Младото момче ще се осети че е употребено , ще махне с ръка и ще иде да си търси работа и живот някъде другаде не в града на кучетата и циганите.

Хороскоп за 28.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
28 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
28 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
28 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
28 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
28 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
28 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
28 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
28 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
28 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
28 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
28 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
28 фев 2020
Последни новини