Три отбора във Формула 1 може да не оцелеят

Да, факт е, че имаме трудности с ликвидността и свежите пари, за това няма никакъв спор – обясни заместник-шефът на Lotus Боб Бел. – Но това вече е обичайна ситуация за малките отбори във Формула 1. Естествено, става въпрос за трите тима, които в края на 2014 поискаха революция в разпределението на парите, идващи от тв права – Force India, Sauber и Lotus са обичайните заподозрени след фалита на Marussia и Caterham.

Според слуховете, появили се на последната тестова сесия миналата седмица в Барселона, за Мелбърн може да заминат едва пет-шест тима, а другите да пропуснат началото на сезона, без да има перспектива приходите им да нараснат. Според списание auto motor und sport, босът на Формула 1 Бърни Екъстоун вече се е срещнал в Лондон с шефовете на трите закъсали тима. Точно те са предупредили, че може и да не стигнат до Мелбърн, тъй като имат проблеми с парите.

Собственикът на Lotus Жерар Лопес обясни следното: „Между ноември и януари е най-тежкият период. Това е периодът, в който новата ни кола се проектира и сглобява, разходите по създаването на нов болид могат да погълнат 40% от парите ни, без да имаме каквато и сигурно резултати, които да дават надежда.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини