Математическа формула показва: Германия печели Мондиала!

Професор по физика е извел математическа формула, според която Германия ще спечели Световното първенство по футбол в РЮА през юни, пише в. "Дейли телеграф".

Съперници на Германия в група D са Австралия, Сърбия и Гана, припомня изданието.

Метин Толан, професор по физика от университета на Дортмунд, е убеден, че капитанът на германския национален отбор по футбол Михаел Балак ще вдигне купата след финалния мач на 11 юни, допълва БТА.

Ученият е извел формула, базирана на тригонометрията, чрез която анализира резултатите на Германия от предишните световни първенства. Германия е печелила Световната купа по футбол три пъти - през 1954 г., 1974 г. и 1990 г. Според формулата на Метин Толан тази година германският отбор отново ще вдигне трофея.

"Много е просто, всичките ми изчисления го показват. Последният път, когато спечелихме купата, беше през 1990 г. Оттогава са минали четири световни шампионата. Германия се класира в първенствата средно на 3,7 място и печели Световното по футбол на всеки четвърти или пети път. Никой не може да ни победи, така че спокойно можем да сложим шампанското в леда", казва Метин Толан.

Ученият прогнозираше триумф за Германия и на предишното Световно първенство по футбол през 2006 г., когато страната беше домакин на шампионата.

Теорията му обаче не се оправда, тъй като Германия отпадна на полуфиналите от бъдещия световен шампион Италия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини