Няма заявено намерение да бъдат бутани паметници

Няма нито едно заявление с намерение в Първомай и общината да бъдат бутани паметници, постъпило във фронт офиса на администрацията. Слухът, плъзнал през последните дни в града, че Теодора Кирякова организира премахването на паметник от градската градина не е просто фалшив, а е направо злонамерен.

На въпроса, зададен от няколко първомайци с националстически възгледи, защо организира бутането на паметника, Кирякова, която е редови гражданин,  отговори:

Премахването на паметници е толкова сложен процес и изисква толкова много усилия, че никога не бих тръгнала да се занимавам с това, дори и в града да нямаше какво друго да се прави. А в Първомай има достатъчно много проблеми за решаване, преди да се стигне до зелените площи и местата за отдих.

И допълни, че слухът е в публичното пространство, заради заявеното ѝ в частни разговори несъгласие  на 2 юни, в Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България, учениците от НУ „Христо Ботев“ да не поднесат цветя пред плочата на своя патрон, а пред надгробния паметник на Анатолий Дроздов. За информация – Анатолой Дроздов не е загинал, а е починал от дифтерит и то две-три години  след датата, считана от мнозина за освобождение на България от фашистко робство – 9 септември 1944 г., което само по себе си е спорен факт.

Неприятно ми е, че мога да бъда посочена за лидер на нещо толкова безсмислено, но уверявам всички, че дори да реша да правя нещо подобно, то ще бъде съобразено със законите и наредбите, които действат в община Първомай, заяви още Кирякова.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123456789_1530033387
    5 -1
    20:16, 26 юни 2018
    Кирякова Кирякова толкова ниско ли падна да буташ паметници! Отват!
  • 2
    Пи
    ПИтагор
    1 -5
    07:37, 27 юни 2018
    Тоя паметник е за бутане ва како символизира той н... Виж коментара
Последни новини