7 °C

Артисти от ПГСС разказаха как Георги побеждава триглавия змей

  Как Георги победи триглавия змей с много настроение разказаха артистите от СИП Театрален състав на ПГСС „Васил Левски“ в навечерието на Гергьовден. Пиесата „Змейови работи“ беше част от празничната програма на Професионалната гимназия. Тя е компилация от три произведения „Змейова сватба“ на Петко Ю.Тодоров,  „Змейов развод“ на Мариян Петров и „Кметът и златната ябълка“ на Мария Донева. Ръководителката на състава Жанета Стоянова ги е обединила в един общ сценарий, за да се получи разказ сякаш излязъл от приказките, с елементи от действителността.

  Младежите се превъплътиха в герои от миналото и настоящето, пресъздавайки познатите проблеми, решени с усмивка и намигане към зрителя. Момите и роднините им от село сами се предлагаха на Змея докато търсят по-лесния живот, отдавайки се на страната на злото. В съвременността Триглавото чудовище олицетворяваше както безумна политическа коалиция, така и съвкупност от недостатъци, характерни за обществото ни. Наред с арогантното поведение на едната глава, снобарските изказвания на другата, третата играеше ролята на телевизионната реклама, която непрекъснато ни залива от екрана и предизвиквайки насмешка ни вгорчава живота. За грима и вида на триглавия змей  се  бяха потрудили Мария Банялиева и Жанета Стоянова, а за музикалното оформление - Елена Тенева.

  Забележително бе представянето на Иван Иванов, но незабравими ще останат и образите, пресъздадени от Георги Георгиев, Живко Марков, Христо Ангелов, Анелия Василева, Гергана Димитрова и Таня Гешева, Иван Запрянов, Желязко Ванчев, Яна Чобанова, Мария Ставрева, Дафинка Кирева, Пламена Чобанова, Мария Караманова. С  озвучаването на спектакъла се справи  Кирил Станев.

  Празникът на Професионалната гимназия беше повод и за много други емоции. Ден преди тържеството гимназистите участваха в спортни битки. По време на официалната част директорът на училището Росица Генова връчи грамоти на победителите в различните състезания от Седмиците на любимия учебен предмет и на любимата професия. Грамоти получиха и изявени ученици, участвали в различни национални състезания.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Те
   театровед
   6 0
   19:02, 7 май 2018
   Мили деца, страхотни бяхте! Продължавайте все така да реализирате мечтите си и да доставяте с талантите си удоволствие и наслада на хората с театралното изкуство, което вече го можете! Желая Ви да се реализирате като успели българи ,но тук в България!
  • 2
   Бр
   браво
   5 0
   18:05, 8 май 2018
   Браво, деца! Дано Вие да спрете обезлюдяването и липсата на бъдеще на Първомай. Бъдещето го правят самите граждани. Каквито гражданите, такова и бъдещето. Моето поколение се провали напълно. Ако и Вие се провалите, Първомай ще изчезне до 20 години.

  Хороскоп за 20.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Възможно е да получите отговори, които отдавна търсите. Използвайте ги градивно и резултата ще бъде отличен. Успехи в обществените дейности. Ще срещнете уважение и признание от страна на околните. Семейството ще ви изненада приятно с добри новини. Очаквайте предложение за съвместен проект от партньори, с които сте работили преди.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не разпилявайте енергията си върху странични интереси, а се съсредоточете върху работата. Любовта ви дава стимул и способности да правите чудеса. И живеете с усещането, че няма невъзможни неща. Работата в колектив също носи добри резултати. Увличате околните с идеите си и печелите съмишленици. Възползвайте се от момента.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес можете да се замете с нещо, което сте отлагали до този момент. На някои неща обаче ще трябва да обърнете сериозно внимание, затова не отлагайте повече разглеждането им. В личен план ще трябва да положите повече усилия, за да вървят гладко отношенията ви със сърдечния ви партньор.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако се посветите на професионалната си работа, рискувате да си навлечете неодобрението на близките си. Не за друго, а защото прекалено много време не сте сред тях и отсъствието ви им тежи. Приятни емоции за онези от вас, които ще запълнят времето си с по-интересни занимания.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят е прекрасен за осъществяване на начинанията ви. Приятели ви оказват необходимата подкрепа и идеите ви ще бъдат осъществени по-скоро отколкото сте очаквали. Все пак не мислете, че всички са ви длъжни и оставяйте повече лично пространство на хората около вас.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Доста разнообразен ден ви очаква днес. На работното ви място цари добро настроение, което бързо ще зарази и вас. Не бъдете прекалено подозрителни към колеги, рано или късно ще се уверите в искреността им. Мислете и за сърдечния си партньор.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Взаимоотношенията ви с любимия човек днес ви удовлетворяват напълно. Чувствате се прекрасно, но ви е трудно да се съсредоточите върху работата си. Мислите ви витаят в съвсем различна насока. Постарайте се да не се набивате на очи за да нямате неприятности. Препоръчително е да прекарате вечерта навън сред приятели.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Очевидно имате проблеми в общуването с другите. Не си позволявайте безпочвени критики и компромати, рискувате като бумеранг да се върнат към вас. Ще ви обземат желания насочени извън дома, но това крие рискове за семейно обвързаните. За творческите личности - отлични перспективи.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Очаква ви един сравнително спокоен ден днес. Срещата със стар приятел или приятни за вас хора ще ви зареди с положителна енергия и ентусиазъм. Моментът е подходящ за финансови начинания свързани с теглене на кредит. Не се колебайте, действайте и добрите резултати съвсем скоро ще са налице.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С нови умения ще се включите в изпълнението на една задача и това ще подобри материалното и психическото ви състояние. Заобиколени от приятели ще се радвате на желани неща. Сами ще се ангажирате с обещание, което ще се окаже по-трудно за изпълнение, отколкото сте предвидили. Въпреки това ще удържите на думата си.
  20 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи.
  20 фев 2020
  Последни новини