29 °C

Артисти от ПГСС разказаха как Георги побеждава триглавия змей

  Как Георги победи триглавия змей с много настроение разказаха артистите от СИП Театрален състав на ПГСС „Васил Левски“ в навечерието на Гергьовден. Пиесата „Змейови работи“ беше част от празничната програма на Професионалната гимназия. Тя е компилация от три произведения „Змейова сватба“ на Петко Ю.Тодоров,  „Змейов развод“ на Мариян Петров и „Кметът и златната ябълка“ на Мария Донева. Ръководителката на състава Жанета Стоянова ги е обединила в един общ сценарий, за да се получи разказ сякаш излязъл от приказките, с елементи от действителността.

  Младежите се превъплътиха в герои от миналото и настоящето, пресъздавайки познатите проблеми, решени с усмивка и намигане към зрителя. Момите и роднините им от село сами се предлагаха на Змея докато търсят по-лесния живот, отдавайки се на страната на злото. В съвременността Триглавото чудовище олицетворяваше както безумна политическа коалиция, така и съвкупност от недостатъци, характерни за обществото ни. Наред с арогантното поведение на едната глава, снобарските изказвания на другата, третата играеше ролята на телевизионната реклама, която непрекъснато ни залива от екрана и предизвиквайки насмешка ни вгорчава живота. За грима и вида на триглавия змей  се  бяха потрудили Мария Банялиева и Жанета Стоянова, а за музикалното оформление - Елена Тенева.

  Забележително бе представянето на Иван Иванов, но незабравими ще останат и образите, пресъздадени от Георги Георгиев, Живко Марков, Христо Ангелов, Анелия Василева, Гергана Димитрова и Таня Гешева, Иван Запрянов, Желязко Ванчев, Яна Чобанова, Мария Ставрева, Дафинка Кирева, Пламена Чобанова, Мария Караманова. С  озвучаването на спектакъла се справи  Кирил Станев.

  Празникът на Професионалната гимназия беше повод и за много други емоции. Ден преди тържеството гимназистите участваха в спортни битки. По време на официалната част директорът на училището Росица Генова връчи грамоти на победителите в различните състезания от Седмиците на любимия учебен предмет и на любимата професия. Грамоти получиха и изявени ученици, участвали в различни национални състезания.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Те
   театровед
   6 0
   19:02, 7 май 2018
   Мили деца, страхотни бяхте! Продължавайте все така да реализирате мечтите си и да доставяте с талантите си удоволствие и наслада на хората с театралното изкуство, което вече го можете! Желая Ви да се реализирате като успели българи ,но тук в България!
  • 2
   Бр
   браво
   5 0
   18:05, 8 май 2018
   Браво, деца! Дано Вие да спрете обезлюдяването и липсата на бъдеще на Първомай. Бъдещето го правят самите граждани. Каквито гражданите, такова и бъдещето. Моето поколение се провали напълно. Ако и Вие се провалите, Първомай ще изчезне до 20 години.

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини