Артисти от ПГСС разказаха как Георги побеждава триглавия змей

    Как Георги победи триглавия змей с много настроение разказаха артистите от СИП Театрален състав на ПГСС „Васил Левски“ в навечерието на Гергьовден. Пиесата „Змейови работи“ беше част от празничната програма на Професионалната гимназия. Тя е компилация от три произведения „Змейова сватба“ на Петко Ю.Тодоров,  „Змейов развод“ на Мариян Петров и „Кметът и златната ябълка“ на Мария Донева. Ръководителката на състава Жанета Стоянова ги е обединила в един общ сценарий, за да се получи разказ сякаш излязъл от приказките, с елементи от действителността.

    Младежите се превъплътиха в герои от миналото и настоящето, пресъздавайки познатите проблеми, решени с усмивка и намигане към зрителя. Момите и роднините им от село сами се предлагаха на Змея докато търсят по-лесния живот, отдавайки се на страната на злото. В съвременността Триглавото чудовище олицетворяваше както безумна политическа коалиция, така и съвкупност от недостатъци, характерни за обществото ни. Наред с арогантното поведение на едната глава, снобарските изказвания на другата, третата играеше ролята на телевизионната реклама, която непрекъснато ни залива от екрана и предизвиквайки насмешка ни вгорчава живота. За грима и вида на триглавия змей  се  бяха потрудили Мария Банялиева и Жанета Стоянова, а за музикалното оформление - Елена Тенева.

    Забележително бе представянето на Иван Иванов, но незабравими ще останат и образите, пресъздадени от Георги Георгиев, Живко Марков, Христо Ангелов, Анелия Василева, Гергана Димитрова и Таня Гешева, Иван Запрянов, Желязко Ванчев, Яна Чобанова, Мария Ставрева, Дафинка Кирева, Пламена Чобанова, Мария Караманова. С  озвучаването на спектакъла се справи  Кирил Станев.

    Празникът на Професионалната гимназия беше повод и за много други емоции. Ден преди тържеството гимназистите участваха в спортни битки. По време на официалната част директорът на училището Росица Генова връчи грамоти на победителите в различните състезания от Седмиците на любимия учебен предмет и на любимата професия. Грамоти получиха и изявени ученици, участвали в различни национални състезания.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Те
      театровед
      6 0
      19:02, 7 май 2018
      Мили деца, страхотни бяхте! Продължавайте все така да реализирате мечтите си и да доставяте с талантите си удоволствие и наслада на хората с театралното изкуство, което вече го можете! Желая Ви да се реализирате като успели българи ,но тук в България!
    • 2
      Бр
      браво
      5 0
      18:05, 8 май 2018
      Браво, деца! Дано Вие да спрете обезлюдяването и липсата на бъдеще на Първомай. Бъдещето го правят самите граждани. Каквито гражданите, такова и бъдещето. Моето поколение се провали напълно. Ако и Вие се провалите, Първомай ще изчезне до 20 години.
    Последни новини