С благородни инициативи абитуриентите на „Златаров“ оставят следа

Изображение 1 от 6

    В последните дни, преди да напуснат училище, абитуриентите на СУ „Златаров“ подеха благородни инициативи, с които показват, че са готови да се реализират в полза на обществото.

    Първо класът на Даниела Гавазова почисти старателно района около подстанцията, в близост до жп линията. Младежите изнесоха над 10 чувала отпадъци. Инициативата на класната ръководителка е за втора поредна година и е родена от провокация – да се провери готовността на зрелостниците да участват активно, за постигане на положителна промяна.

    Вчера всички бъдещите абитуриенти засадиха в двора на училището над 20 пауловнии, дарени безвъзмездно от Лозан Лозев. Дърветата растат бързо и имат големи корони, които през пролетта цъфтят с нежни цветове. Младежите се надяват техните дръвчета да се запазят и след няколко година да бъде оформена красива сенчеста алея.

    С благородните си инициативи учениците показаха, че осъзнават, че за да променят средата в която живеят е необходимо те самите да поемат инициативата. Те се значим фактор и носят отговорност за обществените процеси в града, в държавата ни, в света.

    Участието на деца в доброволчески дейности ускорява развитието им в психическата, социалната и интелектуална област, твърди Даниела Гавазова. Социалното развитие е повлияно от развитието на нови социални умения и по-силно чувство за дълг и отговорност. 

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ук
      Украйна в оранжерия
      6 0
      11:36, 3 май 2018
      Младите хора напускат Първомай и той загива! Кметове се плюнчат как сме станали индустриален център на Европа и получаваме швейцарски заплати! Раздават се грамоти и се играят хора и ръченици! Никой не си мръдва пръста да задържи хората родени в града! Тези грамоти за какво са - за побратимяване със Киев??? Нищо против украйнците, те също искат едно парче хляб! Въпроса е като се живее толкова добре с 400лв на месец, защо коренното население напуска Първомай? Украйнците бягат от война, а ние бягаме от нашите си чорбаджии!!!
    • 2
      Ал
      Ало Ало Първомай
      4 -1
      11:54, 3 май 2018
      Ако зрелостниците са изнесли 10 чувала с боклук, какво работят служителите на поделение "Чистота"????
    Последни новини