12 °C

На днешната сесия ще бъде обсъждана Стратегия за развитие на социалните услуги в общината

4 нови услуги предвижда Стратегията за развитие на социалните услуги в Община Първомай за 2019 г. Тя ще бъде разглеждана и гласувана днес от Общинския съвет на Първомай по време на редовната му сесия.

Според внесения от кмета Папазов материал за 2019 година се предвижда да бъдат предоставени 11 услуги. Към момента това са Център за обществена подкрепа, програмата за приемна грижа; предоставянето на личен, социален асистент и домашен помощник; социалният патронаж; асистентите на хора с увреждания и Домът за настаняване на лица с физически увреждания.

Стратегията, която има добри, но трудно реализуеми намерения, предвижда стартиране на Дневен център за възрастни хора с капацитет 50 човека, който да предоставя услуги свързани с рехабилитация, социално-правни консултации, изготвяне на програми за социалното включване на потребителите.

Друга заложена нова услуга е социалната трапезария за 60 човека, осигуряваща топъл обяд.

Предвижда се Център за социална рехабилитация, който ще помогне на 10 човека в работоспособна възраст да бъдат консултирани правно и успешно да се включат в обществото. По предписания на различни институции три Центъра за настаняване на възрастни хора трябва да заместят Дома в Езерово

На днешната сесия местният парламент още ще обсъди и Програмата за енергийна ефективност на Общината, смяната на статута на два имота, продажба на парцел в село Дълбок извор и прилагане на дворищнорегулационен план в село Искра.

Редовната сесия започва в 17.30 часа в Пленарна зала на Общинска администрация.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  "сюреалист"
  2 -2
  11:15, 26 апр 2018
  Започнете със социалната трапезария.
  Подпомагайте болницата.
  Това за начало.
  Инициативите са добри.
  Наченки на разум.

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
19 фев 2020
Последни новини