На днешната сесия ще бъде обсъждана Стратегия за развитие на социалните услуги в общината

4 нови услуги предвижда Стратегията за развитие на социалните услуги в Община Първомай за 2019 г. Тя ще бъде разглеждана и гласувана днес от Общинския съвет на Първомай по време на редовната му сесия.

Според внесения от кмета Папазов материал за 2019 година се предвижда да бъдат предоставени 11 услуги. Към момента това са Център за обществена подкрепа, програмата за приемна грижа; предоставянето на личен, социален асистент и домашен помощник; социалният патронаж; асистентите на хора с увреждания и Домът за настаняване на лица с физически увреждания.

Стратегията, която има добри, но трудно реализуеми намерения, предвижда стартиране на Дневен център за възрастни хора с капацитет 50 човека, който да предоставя услуги свързани с рехабилитация, социално-правни консултации, изготвяне на програми за социалното включване на потребителите.

Друга заложена нова услуга е социалната трапезария за 60 човека, осигуряваща топъл обяд.

Предвижда се Център за социална рехабилитация, който ще помогне на 10 човека в работоспособна възраст да бъдат консултирани правно и успешно да се включат в обществото. По предписания на различни институции три Центъра за настаняване на възрастни хора трябва да заместят Дома в Езерово

На днешната сесия местният парламент още ще обсъди и Програмата за енергийна ефективност на Общината, смяната на статута на два имота, продажба на парцел в село Дълбок извор и прилагане на дворищнорегулационен план в село Искра.

Редовната сесия започва в 17.30 часа в Пленарна зала на Общинска администрация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    "сюреалист"
    2 -2
    11:15, 26 апр 2018
    Започнете със социалната трапезария.
    Подпомагайте болницата.
    Това за начало.
    Инициативите са добри.
    Наченки на разум.
Последни новини