30 °C

Община Първомай отстъпи с 4 позиции и вече е на 86 място по прозрачност сред общините в България

С рейтинг на прозрачност 66,1 от възможни 93,7 точки общинската администрация на Първомай е на 86 позиция от всички общински администрации в България и на 128 място сред всички институции. Това показва годишният одит на Програма „Достъп до информация“ на интернет страниците на институциите, Рейтинги на активната прозрачност 2018 и Карта на финансовата, бюджетна прозрачност и интегритет на общините 2018. Проучването на неправителствената организация, което беше предстевено на пресконференция е направено в периода от 6 февруари до 30 март. За него са подадени 567 електронни заявления с искане за предоставяне на отчета по Закона за достъп до обществена информация за 2017 година. Задължение за изготвянето и публикуването на отчета, който трябва да включва данни за постъпилите заявления за достъп до информация, за направените откази и причините за това, институциите имат от приемането на Закона за достъп до обществена информация през 2000, а за публикуването му в Интернет – след измененията на закона от 2008 година.

За втора година бе отчетено дали страниците са съобразени с нуждите на хората със зрителни затруднения и дали имат текстова версия, за което община Първомай получи 0 точки.

Нивото на прозрачност през 2018 се оценява с точки по 108 индикатора за държавните институции и 122 за общините. Сред централните органи на изпълнителната власт Министерски съвет е с най-висок рейтинг, следван от Министерството на финансите и държавното ведомство на околната среда и водите.

Сред общините в област Пловдив, Първомай се нарежда на пета позиция. През 2017 година община Първомай е била с 4 позиции по-напред – на 82 място.

Теодор Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Св
  Светулка
  6 -1
  17:40, 24 апр 2018
  Свещена, абсолютна, непрогледна,космическа ...Първомайска ТЪМНИНА. МРАК -велик и непоклатим.
  Диво ,нагло мракобесие на управниците.
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  2 -2
  08:41, 25 апр 2018
  Ние е така ва само теда ламбата ако иска може да пробие с глъвътъ си тая тъмнина нали е журналистка. Ама тедата ни ще тя слугува на мрака и на принца на мрака демек принц ангу. Иначе много знае теда ламбата ама не осветява добре како се случва в тъмната дупка наречена община. Осветява само там където ангу и каже а обикновенно това не е интересну за съществата които жувееят в мрачната общинъ пърумай
 • 3
  Со
  Софийски дришльо
  2 -1
  11:11, 25 апр 2018
  Ей тва сега е статия със съдържателна информация , не за катъри , агнета, магарета и копирани от фейсбук коментари!!!!

Хороскоп за 24.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
24 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
24 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
24 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
24 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
24 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
24 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
24 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
24 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
24 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
24 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
24 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
24 сеп 2020
Последни новини