3 °C

Община Първомай отстъпи с 4 позиции и вече е на 86 място по прозрачност сред общините в България

С рейтинг на прозрачност 66,1 от възможни 93,7 точки общинската администрация на Първомай е на 86 позиция от всички общински администрации в България и на 128 място сред всички институции. Това показва годишният одит на Програма „Достъп до информация“ на интернет страниците на институциите, Рейтинги на активната прозрачност 2018 и Карта на финансовата, бюджетна прозрачност и интегритет на общините 2018. Проучването на неправителствената организация, което беше предстевено на пресконференция е направено в периода от 6 февруари до 30 март. За него са подадени 567 електронни заявления с искане за предоставяне на отчета по Закона за достъп до обществена информация за 2017 година. Задължение за изготвянето и публикуването на отчета, който трябва да включва данни за постъпилите заявления за достъп до информация, за направените откази и причините за това, институциите имат от приемането на Закона за достъп до обществена информация през 2000, а за публикуването му в Интернет – след измененията на закона от 2008 година.

За втора година бе отчетено дали страниците са съобразени с нуждите на хората със зрителни затруднения и дали имат текстова версия, за което община Първомай получи 0 точки.

Нивото на прозрачност през 2018 се оценява с точки по 108 индикатора за държавните институции и 122 за общините. Сред централните органи на изпълнителната власт Министерски съвет е с най-висок рейтинг, следван от Министерството на финансите и държавното ведомство на околната среда и водите.

Сред общините в област Пловдив, Първомай се нарежда на пета позиция. През 2017 година община Първомай е била с 4 позиции по-напред – на 82 място.

Теодор Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Св
  Светулка
  6 -1
  17:40, 24 апр 2018
  Свещена, абсолютна, непрогледна,космическа ...Първомайска ТЪМНИНА. МРАК -велик и непоклатим.
  Диво ,нагло мракобесие на управниците.
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  2 -2
  08:41, 25 апр 2018
  Ние е така ва само теда ламбата ако иска може да пробие с глъвътъ си тая тъмнина нали е журналистка. Ама тедата ни ще тя слугува на мрака и на принца на мрака демек принц ангу. Иначе много знае теда ламбата ама не осветява добре како се случва в тъмната дупка наречена община. Осветява само там където ангу и каже а обикновенно това не е интересну за съществата които жувееят в мрачната общинъ пърумай
 • 3
  Со
  Софийски дришльо
  2 -1
  11:11, 25 апр 2018
  Ей тва сега е статия със съдържателна информация , не за катъри , агнета, магарета и копирани от фейсбук коментари!!!!

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини