Седмица гимназистите от ПГСС демонстрираха знания и умения по любими учебни предмети и професии

    Приключиха седмиците на любимия учебен предмет в ПГСС и на любимата професия. Заради ремонтните дейности, тази година двете инициативи бяха обединени в една. Традицията продължава повече от петилетка и дава възможност освен знания и умения, ученици и учители да демонстрират иновативни методи за презентиране на усвоения учебен материал.

    Седмицата започна с изложба на тема „Добре дошли в клетъчния космос“. Ученици от ЗИП Биология и здравно образование подредиха свои проекти за устройство на клетката сред които впечатли работата на   Иван Иванов от ХІ б клас „Бактериофаг“.

    Руски, английски и български език бяха три от представените предмети. Те преминаха под формата на състезания. По руски език отбор „Убойная сила“ от 9.а клас премина най-успешно през всичките 7 етапа на надпреварата. Отбор деветокласници, нарекъл себе си „Успешен случай“, се справи по-добре от останалите в игрите по български език. Младежите играха на „бесеница“, разпознавайки литературни термини и съставяха думи от зададени букви.

    Осмокласничката Ани Ванчева се представи най-успешно на състезанието по спелуване на английски език, а ден по-късно завоюва и първото място в Деня на физиката с презентация на тема „Електричен ток“.

    Традиционно, със състезания по майсторско кормуване и по икономически дисциплини премина и Седмицата на любимата професия.

    В едното от тях – по икономическа информатика на върха застанаха двама състезатели – Георги Паунов и Красимира Манолова. Тяхната съученичка Николет Божева от 11.а клас пък стана победител в състезанието по счетоводство.

    Последното от поредицата събития беше за майсторите на волана. То винаги е било акцент и атракция за гимназистите от всички специалности. Тази година победител стана бъдещият икономист Христо Георгиев.

    Теодора Кирякова 

     

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини