Максимална прозрачност за ремонта на НДК обеща Тома Биков

Ще осигурим максимална прозрачност за ремонта на НДК. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков в предаването "Тази събота и неделя" по bTV по казуса НДК. В дискусията участва и Славчо Велков от БСП.

Относно ролята на анкетната комисия в парламента за ремонта и управлението на НДК, Тома Биков посочи: "Питайте колегите от БСП. Те предложиха тази комисия. Ние я подкрепихме, защото ние нямаме никакви притеснения, за разлика от тях, защото те бяха против другата комисия - за самолетите".

Биков подчерта, че целта на комисията е да осигури максимална прозрачност, а разследванията ще се водят от прокуратурата.

Депутатът Славчо Велков от БСП, чиито син Борислав Велков остава в ръководството на НДК, заяви, че се въздържа от изказвания по този въпрос, тъй като това би било конфликт на интереси. По думите му най-сигурният начин да не го назначат, е да се застъпи той за това предложение.

Велков каза още, че европейските посланици са информирали своите ръководства и са излезли с общо мнение, насочено към българското правителство. В него се посочва, че те не биха желали европредседателството да се състои в инфраструктура, белязана със съмнение за корупция.

"Това е страшно, ако е така, дано да не е така. Самият факт, че решенията на премиера се промениха за тези 24 часа, означава че това е станало следствие на нещо много сериозно", коментира Велков.

Тома Биков подчерта, че ситуацията вече е канализирана. "Ясно е, че има ново ръководство, то ще си влезе във функциите. Надявам се прокуратурата и съдът да си свършат работата, ако има виновни там - да ги накажат".

Припомняме, в понеделник министър Лиляна Павлова уволни директора на НДК Мирослав Боршош. Във вторник той бе възстановен от премиера Бойко Борисов.

В сряда от прокуратурата обявиха, че се води разследване за финансови неясноти, в четвъртък той самият се оттегли от поста докато тече разследването.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини