Танцов клуб „Евридика“ подава ръка на Васко Найденов

Момичетата от Танцов клуб „Евридика“ подготвят изявя с цел набиране на средства за лечението на Васко Найденов. С флаш моп (светкавична тълпа) те искат да привлекат вниманието на първомайци и гостите на Първомай в пазарния ден и да ги помолят да проявят благотворителност в подкрепа на нашия съгражданин. Средствата ще се събират в специална кутия, а след това ще бъдат внесени по сметката на Васко Благоев Найденов: BG59STSA93000024754592 в ДСК.

На площада пред читалището танцьорките ще се опитат да съберат колкото е възможно повече хора и всички заедно, хванати за ръце, с магията на танца да предадат сила и дух на Васко и семейството му.

Инициативата на клуба е подкрепена от читалище „Кирил и Методий“, които ще осигурят озвучаване на събитието. „Нека покажем, че сме общност, която се подкрепя, нека покажем, че сме много“ - призовават танцьорките и за да се включат повече хора, са подготвили китка с популярни и обичани хора – Право, Бяла роза, Еленино, Дунавско, Дайчово.

В понеделник – 5 февруари, още две благотворителни инициативи ще имат за цел набиране на средства за лечението на Васко. Учебният театър на ПУ „Паисий Хилендарски“ ще представи от 19 часа в залата на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ „Държавните липи“, с участието на Мартин Костов. Спектакълът ще бъде предхождан от базар „Произведено в Първомайско“, организиран от Училищното настоятелство „Аура“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини