19 °C

НКЖИ с апел за опазване на подлезите

НКЖИ се обърнаха към кмета на общината с апел за обединяване на усилията на населението в региона за опазване на подлезите от посегателства.

Писмото е изпратено в отговор на искането на Община Първомай да бъде обезопасен подлеза, намиращ се до автогарата. Тогава както Parvomai.NET писа, имаше опасност от силния вятър поликарбонатните плоскости на входовете да се отчупят и да полетят върху нечия глава.

В писмото си до кмета на общината, изпълнителният директор Красимир Папукчийски уверява, че е разпореден обстоен оглед на съоръжението. Той отчита, че на 10 ноември е отстранен проблем с оголените кабели.

От името на компанията, директорът обещава освен откъртените плоскости, да бъдат затворени шахтите „след закупуване на съответните материали“.

А в края на писмото се казва: „Използваме случая да се обърнем към Вас с апел за обединяване на усилията ни с населението в региона, което с активната си гражданска позиция да способства и съдейства за опазване на съоръженията от посегателства.“

От името на гражданите и гостите на Първомай, използваме случая да помолим общината и кмета да напомнят на Национална компания "Железопътна инфраструктура", че очакваме от тях много повече от обезопасяване на този подлез - очакваме да изпълнят вече поетите си обещания и да бъде дадена  възможност на всички хора да преминават безпрепятствено през линията. Това включва осигуряване на нормално движещи се асансьори, в които могат да пътуват инвалиди, майки с колички и приносители на тежки и обемни предмети, без да се налага да си завършили инженерна специалност.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Сп
  способен
  4 0
  21:08, 22 ное 2017
  ОК, следващия път като посегнете да икономисвате от изпомпвнето на подпочвените води на западния подлез, поради което той пак се наводни, с активна гражданска позиция ще ви способстваме и съдействаме много бързо да го пресушите. :)
 • 2
  ИД
  И днес
  3 0
  06:55, 23 ное 2017
  И днес ли никой не усеща "обгазяването" на града, както и вчера?! Невероятна смрад в момента се стеле над целия град. Непоносимата и зловредна миризма я дишат и управляващи, и управлявани.
  • Жо
   Жоро
   1 0
   09:45, 23 ное 2017
   Тази неприятна миризма според мен идва от завода за шоколад Алкао.
 • 3
  Шо
  Шоколад
  3 -2
  19:40, 23 ное 2017
  а като мирише на печен пипер и шарлан, защоне се оплаквате? Споредмен е приятно да мирише и на шоколад в града! Дори трябва да се ркламира по този начин града...

Хороскоп за 10.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Като изявени професионалисти по-често ще се вслушват в мнението ви, което ви задължава да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Партньорските начинания ще имат успех, ако с поведението си на коректни, честни и добри хора създадете около себе си градивна атмосфера и насърчите творческата мисъл у всеки един от тях.
10 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Напрегнати сте и рискувате да разберат погрешно думите ви, и това да стане причина за обтягане на отношения. За предпочитане е да избягвате големите компании, където едва ли ще се чувствате добре. Намерете начин да си починете сред спокойствие и уединение. Разговор с ваш близък ще ви бъде от полза.
10 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
10 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вашата упоритост ще ви изведе до високи хоризонти. Ще имате повече от очакваните финансови постъпления. Вълнения от философски, духовен и религиозен характер ще преобладават в мислите ви. Постепенно постигате хармонията, към която винаги сте се стремили. Отношенията с любимия човек се развиват в желаната от вас насока.
10 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Повод за размисъл ще ви създадат развитията около вас и ще търсите решение на въпросите, които ви безпокоят. Не се тревожете, ще имате сили, с които ще преодолеете временните си затруднения. Най-важното е, че ще продължите уверено напред, другото са подробности. Здравето няма да ви притеснява.
10 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорното ви отношение към работата ще бъде провокирано и днес. Няма да ви остане много лично време, предвид неотложните задачи, които ще се появят пред вас. Независимо от всичко трябва да си починете. Новите задачи през идващата седмица ще изискват от вас повече съсредоточеност.
10 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Уморени от грижите, ще предпочетете по-приятни занимания днес. Почивка в компанията на хората, които обичате ще се отрази добре на мисленето, здравето и духа ви. Това е вашия начин да релаксирате, което ще ви приведе в подходяща форма, за да се справите по-лесно с отговорностите през идващите дни.
10 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Едва ли някой е в състояние да предположи вашата следваща стъпка, но вие със сигурност можете да познаете чуждите. Това ще се окаже голямото ви предимство и днес, когато от заплетена ситуация вие ще излезете с най-добри позиции. В личен план обаче е възможно да претърпите разочарование, което не е по ваша вина. Скоро ще намерите изход.
10 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви може да бъде и по-добър, ако не се вживявате чак толкова от битовите неуредици. Може да наблегнете на дребните подробности в делови план, за да избегнете конфликтни ситуации. Погрижете се за здравето си, имате нужда от повече почивка и положително настроение. Прекарайте деня у дома.
10 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се посветят на семейството и дома. Ще предприемете промени по интериора, надявайки се с тях да промените и в някаква степен живота си. Професионалните задачи също ще присъстват в програмата ви, перспективите са добри и ще се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, ще се прояви, бъдете активни.
10 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не допускайте с емоционалните си реакции да нараните някого. Понякога те излизат от границите на контрол и това ви обрича на изолация. Помислете за подходящи занимания, носещи ви успокоение и романтично настроение. Потърсете компанията на приятели.
10 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общувайте с хора, които вече са минали по вашия път. Това ще ви спести време и ще съберете повече мъдрост. Разочарованието ви от определено събитие ще отстъпи място на приятна изненада. Чистите ви намерения ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете. Нова любов.
10 апр 2020
Последни новини