12 °C

В Професионалната гимназия изграждат толерантна общност

Изображение 1 от 3

    Международният ден на толерантността беше отбелязан в ПГСС „Васил Левски“ с редица инициативи. Най-активни бяха осмокласниците. Те изработиха листовки с позитивни послания, които предадоха на председателите на класовете по време на специално организирана среща. Психологът на училището Радосвета Казакова разказа, че по този начин очаква всеки лидер да се превърне в посланик на добротата в своя клас. Целта е да бъде изградена една позитивна общност. А за да се случи това, общността трябва да стъпи на основата на добротата, човечността и разбирателството.

    В навечерието на Международния ден на толерантността обръщаме внимание на красотата на нашите различия - нашата индивидуалност, разказва Казакова- Различия, обединени в една общност - училището. Всеки е парче от пъзел с различни цветове, с важност за красивата картина. 

    Посланията ще бъдат предадени от председателите на съучениците им и поставени в класните стаи. Всеки лидер е поел ангажимента да разговаря със съучениците си, че Денят на толерантността трябва да се превърне в ежедневие.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини