14 °C

Дневен център за деца отвори официално врати в Първомай

Изображение 1 от 3

    Дневен детски център беше официално осветен днес в Първомай от отец Станимир Станчев. Една нова услуга дава възможност на родителите да бъдат свободни час, два или ден, без да се притесняват за децата си.

    Собственичката Ели Воденичарова от години се занимава с разработването на проекти по различни европрограми. Работила е за министерствата по икономика, туризъм, транспорт и други. Този път решава самата тя да се възползва от малка грантова схема за развитие на собствен бизнес. Съдействие ѝ оказва и Община Първомай. За начинанието са отпуснати 10 000 лв. от европейска програма за финансиране на малък бизнес, а останалото е самоучастие.

    Центърът разполага с две помещения – едно голямо, в което децата могат да си играят и едно по-малко с две креватчета за сън.

    Препоръчителната възраст, в която децата могат да се възползват от почасовите занимания е между 1 и 6 години, но има проходилка и столче и за по-малки малчугани, а често и по-големи деца са привлечени от многообразието на играчките и заниманията.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ам
      Амин
      4 0
      07:20, 17 ное 2017
      С Божията помощ доброто винаги се случва.
    Последни новини