Приключи конкурсът за най-харесвана снимка на класа

Приключи тазгодишният конкурс за снимка „Моят клас“, организиран по идея на Пеньо Запрянов и неговите съученици от Набор'68.

Идеята е да бъде отличена снимката с най- много харесвания във фейсбук.

Тази година това е 9а клас на СУ „Златаров“. Те имат 918 лайка, а за себе си са написали:

Всички сме различни, но и много симпатични!
Рядко за нещо ще се скараме
и после бързо ще се помирим.
Винаги добре ще си прекараме,
ние на “купон” сме синоним!

За пръв път между призьорите има два класа от Професионалната гимназия – 11а и 8а, съответно с 811 и 352 гласа.

По традиция победителят получава 3 ваучера, единия може да използва за избрана от класа благотворителна кауза, втория за училището, а третия както намери за добре класа.

За всички ще има и предметни награди. А церемонията по връчването ще се проведе в началото на декември.

Целта на този конкурс е да сплоти младежите и да радва възрастните.

За идеята Пеньо Запрянов обяснява: И колкото и да става по- малко нашето градче, и колкото подобно на държавата, голяма част от младите и уверените в себе си да го напускат, все пак духът ни остава в нашите деца, те създават своите приятелства и своите класове и полагат основите на своето бъдеще – тук в Първомай, и тук с нашите учители, с нашите работници, с нашите търговци, с нашите ресторантьори, с нашите спортисти, полицаи, пожарникари, горски, тук с нашите роми, с нашите луди, депресирани, гениални, странни съграждани. Та мислим си, че освен да ги гълчим ( което и трябва да правим), хубаво е да им даваме и пример и възможност да растат със самочувствие и уверени в себе си и във своите възможности.

А ние , ние като се съберем след двадесет или тридесет години след завършването на образованието – ще си спомняме годините в клас и ще се сърдим на себе си, че сме пропилели част от тези безгрижни години !

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини