Големият победител в киноложката изложба е 2-годишен мъник

    Померанът Помстил кийп дансинг уит Кики,  който е на 2 години стана победител на  The Dog Show – Първомай 2019.

    Малък, оранжев, игрив и както се разбира от името му – танцуващ той беше избран от наблюдателя и председател на БРФК - Георги Христозов. Померанът Кики е роден в България, но е собственост на холандско семейство. Той стана и големият победител  в двата дни на шоуто – от специализираните отсъждания и голямата киноложка изложба, като за титлата се пребори с дакел от Сърбия..  Изборът му е резултат от гласуването на всички съдии.

    Отчита се засилен интерес към надпревата в аджилити. Тази година бяха необходими 2 дни, за да могат кучетата и техните хендлери в различните категории пълноценно да се представят в няколко етапа при преминаването на трасе с препятствия и изпитания.

    Отлично организирано, работещо вече като смазана машина, шоуто и тази година се превърна в централно събитие за Първомай. Киноложкото дружество в Първомай, макар сдружение с нестопанска цел, не разчита на средства от общинския бюджет. Провеждането на The Dog Show се финансира от постъпващите такси и доброволни дарения. Община Първомай помага с логистика и като предоставя терен, охрана и техническа помощ. За отличната организация и синхронизация гости и участници са изключително благодарни на Пеньо Запрянов и десетките доброволци, голяма част от които деца, организирани от Венета Кичукова. За приятната атмосфера допринесе и концертът с талантливи деца и ученици, възпитаници на Янка Чакова, Таня Станчева, Донка Тодорова.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини