10 °C

Айс е името на големия победител на киноложката изложба

Големият победител в двата дни на The Dog Show Първомай 2020 стана Американският стафордширски териер Айс. Той е на 1 година. Произведено в Сърбия, кучето е  собственост на грък и живее при професионалния хендлер Анелия Шанкова-Пектова от месец и половина. За това кратко време има 3 пъти титлата шаммпион на изложба, 5 пъти – Джуниър шампион, шампион е на България, Румъния и Македония. От 4 октомври вече е и най-доброто куче на цялата изложба. „Това е резултатът за месец и половина и мога да кажа, че е едно прекрасно животно“, каза още Анелия, която мнозина познават в Първомай като приятел на Киноложкото дружество и детските киноложки клубове.

Пеньо Запрянов и компания за поредна година доказаха, че никакви обстоятелства не могат да провалят отличната организация на киноложката изложба. Събитието беше проведено след няколкократно отлагане заради епидемичната обстановка, на ново място и при отсъствието на много задгранични приятели. Въпреки това всички си тръгнаха с приятни спомени, а организаторите обмислят дали и следващите издания да не се проведат на стрелковия комплекс на ЛРД „Марица“ – сред природата, далече от градския шум и в близост до стадион, удобен за аджилити.

В първия ден имаше две специализирани изложби – на хрътки и на далматини, и Ц.А.Ц. изложба, победител, в които стана далматинът Лъвско сърце.

Участващите любимци видимо бяха по-малко от предишни години, но съдиите споделиха, че са съдили прекрасни екземпляри. Тази година в състава бяха Вихра Григорова, Антоан Хлебаров и председателя на БКД Георги Христозов. Гостуваха от Южна Африка Джордж Хискок и от Северна Македония Миле Алексоски, който сподели:

„За пръв път съм в Първомай, много хубава изложба. Би ми се искало да има повече кучета, защото ако има повече кучета, ще има и повече гости. Имаше много хубави кучета днес, приятно ми е, че съдех на тази изложба и приятно ми е, че съдех най-отбраната листа от млади кучета.“  

По време на състезанието Алексоски с интерес наблюдаваше и децата бъдещи хендлери, а към едно от тях се обърна със съвет: „Трябва да се научиш да губиш и тогава ще започнеш да печели“ – това е и един от житейските уроци, които се научават на такива състезания.

Съорганизатор на изложбата бе Община Първомай и се проведе под патронажа на кмета на общината Николай Митков. Той връчи и розетата и купата на победителя на шоуто.Снимки от събитието можете да видите тук.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 21.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
21 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
21 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
21 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
21 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
21 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
21 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
21 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
21 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
21 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
21 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
21 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
21 окт 2020
Последни новини