Айс е името на големия победител на киноложката изложба

Големият победител в двата дни на The Dog Show Първомай 2020 стана Американският стафордширски териер Айс. Той е на 1 година. Произведено в Сърбия, кучето е  собственост на грък и живее при професионалния хендлер Анелия Шанкова-Пектова от месец и половина. За това кратко време има 3 пъти титлата шаммпион на изложба, 5 пъти – Джуниър шампион, шампион е на България, Румъния и Македония. От 4 октомври вече е и най-доброто куче на цялата изложба. „Това е резултатът за месец и половина и мога да кажа, че е едно прекрасно животно“, каза още Анелия, която мнозина познават в Първомай като приятел на Киноложкото дружество и детските киноложки клубове.

Пеньо Запрянов и компания за поредна година доказаха, че никакви обстоятелства не могат да провалят отличната организация на киноложката изложба. Събитието беше проведено след няколкократно отлагане заради епидемичната обстановка, на ново място и при отсъствието на много задгранични приятели. Въпреки това всички си тръгнаха с приятни спомени, а организаторите обмислят дали и следващите издания да не се проведат на стрелковия комплекс на ЛРД „Марица“ – сред природата, далече от градския шум и в близост до стадион, удобен за аджилити.

В първия ден имаше две специализирани изложби – на хрътки и на далматини, и Ц.А.Ц. изложба, победител, в които стана далматинът Лъвско сърце.

Участващите любимци видимо бяха по-малко от предишни години, но съдиите споделиха, че са съдили прекрасни екземпляри. Тази година в състава бяха Вихра Григорова, Антоан Хлебаров и председателя на БКД Георги Христозов. Гостуваха от Южна Африка Джордж Хискок и от Северна Македония Миле Алексоски, който сподели:

„За пръв път съм в Първомай, много хубава изложба. Би ми се искало да има повече кучета, защото ако има повече кучета, ще има и повече гости. Имаше много хубави кучета днес, приятно ми е, че съдех на тази изложба и приятно ми е, че съдех най-отбраната листа от млади кучета.“  

По време на състезанието Алексоски с интерес наблюдаваше и децата бъдещи хендлери, а към едно от тях се обърна със съвет: „Трябва да се научиш да губиш и тогава ще започнеш да печели“ – това е и един от житейските уроци, които се научават на такива състезания.

Съорганизатор на изложбата бе Община Първомай и се проведе под патронажа на кмета на общината Николай Митков. Той връчи и розетата и купата на победителя на шоуто.Снимки от събитието можете да видите тук.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини