Киноложката изложба дава заявка за събитие от висока класа

Киноложката изложба, която и тази година организира Пеньо Запрянов и Киноложкото дружество в Първомай с помощта на община Първомай, набира скорост и се превръща във все по-голямо и значимо събитие. От една специализиран изложба на далматини, през миналата година тя прерасна в далеч по-всеобхватна надпревара на кучета от всякакви породи. Тази година на 29 април ще се проведат специализирани изложби на още два подорни клуба – немски ловен териер и хрътки.

В програмата е включено и далеч по-атрактивното състезание по аджилити – кучешки спорт, при който кучето трябва за възможно най-малко време да премине през терен, пълен с различни препятствия.

За още по-голямото удоволствие на участници и гости, организаторите са замислили киноложката изложба да бъде съпроводена с изложение на български храни и занаяти и фолклорен фестивал в първия ден на шоуто.

Вторият ден на кучешкото събитие ще започне с парад на шампионите. На него ще дефилират кучета, участвали на европейско и световно първенство FCI и завоювали първо място в класа на породата си, интернационални шампиони FCI – получили титлата си в текущата или предходната година, участници в аджилити, ловни и други изпитания класирали се и спечелили титли за България. Право на участие ще имат кучетата заели първо, второ и трето място на „Бест ин шоуто“ на изложбата проведена в Първомай през миналата година и по преценка на организационния комитет, кучета допринесли за популяризирането на кинологията , служебни и други  кучета помогнали па някакъв начин на хората.

След това ще се проведе и самата киноложка изложба, вкоято ще бъде определен и най-добро куче от спечелилите в специализираните изложби и САС Първомай - Supreme BEST IN SHOW

Организаторите са в преговори за реализирането и на други идеи, които биха осмислили и обогатили програмата на The dog show – Parvomai.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини