Госпожица Форси спечели купата за красота

    Спрингер шпаньолката Форси е най-красивото куче на The Dog Show- Първомай 2017 и е избрана за носител на Купата на кмета – между победителите от двата дни на киноложкото събитие.

    Собственик на Форси е Христина Костадинова, която участва в надпреварата на кучета в Първомай още от първото издание, когато имаше само специализирана изложба за далматини. Христина тогава се надпреварва в състезанието за млади хендлери. Възпитаник на Пловдивското киноложко дружество, тя още тогава даде заявка, че ще бъде фактор в българската кинология.  Тази година Христина Костадинова изведе много кучета, голяма част от тях взеха призови места, но най-голямата ѝ радост е, че нейното уникално куче е шампион на изложбата.

    Красивата шпаньолка Форси е младо куче, от порода, която има само още един представител в цяла България. Форси има дълго родово име, защото е наследник на шампиони с голямо родословно дърво.

    Съдийката, която определи най-красивото куче, Галя Тодорова сподели, че изборът ѝ се е основавал на това, че Форси е младо куче, представител на рядка порода, което има отлични характеристики.

    Best In Show-то беше водено от Вихра Григорова, международен съдия и приятел на киноложките ученически клубове в Първомай. Тя не само показа отлични познания за кучетата и породите, но не пропусна възможността да обогати знанията и на публиката по особено забавен начин.

    На второ място между най-добрите от добрите беше класиран далматина Дайкири, а третото спечели дратхаара Байкал на Михаил Михайлов. Миналата година неговото куче Ерик, от същата порода беше класирано на второ място в Best In Shou-то.

    Всеки от гостите на Първомай си тръгна с най-красивото куче и с обещанието, че ще се завърне, защото всички бяха очаровани от организацията на изложбата и богатата и разнообразна съпътстваща програма.

    Събитието ще остане паметно благодарение на всеотдайността на Пеньо Запрянов и партньорството на Киноложкото дружество в Първомай с  Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини