В Първомай тровят кучета

Изображение 1 от 2

    Наши читатели съобщиха за случаи на отровени кучета вчера в Първомай. От полицията потвърдиха, че в районното управление са получени два сигнала за починали кучета. Телата на животните са откарани за съдебно-медицинска експертиза, за да се установи причината за смъртта. Образувани са проверки и впоследствие материалите ще бъдат внесени в прокуратурата.

    Това не е първият случай с отровени  кучета в Първомай за по-малко от година. Прави впечатление, че отровата е разпръсната до детската площадка в парка и на 100-200 м от входа на полицейското управление. „Недопустимо е в 21 век да се ръси отрова безразборно, коментират родители и защитници на животните – това е опасно за всички и най-вече за малките деца. Заловени няма, наказани - също“.

    И двете отровени кучета са били обгрижвани, маркирани са и не са били агресивни. Освен тях е отровена и една домашна котка. Последен подобен случай, по който  са работили служители от полицията, е от миналата година за три котки в село Виница. Все още извършителят не е установен, води се досъдебно производство.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Случаен виц

    Последни новини