Константин Николов е победител в състезанието по спелуване в СУ "Златаров"

 Константин Николов се класира на първо място в училищния кръг на състезанието по правопис на английски език Spelling Bee, който се проведе  в СУ „Проф. д-р Асен Златаров. Той спелува правилно думата crowd (тълпа) и победи Себиле Феим, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведена 27 март, 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEEcause we need them" (Защото имаме нужда от тях). В тази различна учебна година организаторите са решили да предложат на „пчеличките“ да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката. В първомайското училище то се проведе под ръководството на учителките по английски език Анета Лозева и Теодора Стоянова.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини