100-годишната Несибе Хашим посреща трима кметове на рождения си ден

Изображение 1 от 2

    Днес Несибе Сюлейман Хашим посреща стотния си рожден ден. Родена е в Йончево, Кърджалийско, в семейство с 11 братя и сестри. Зад гърба си има 2 брака, 11 деца, от които 4 е надживяла, а внуците и правнуците си не може да преброи, макар да ги познава всички. Живяла е в Сърница, Хасковско. През 1989 година Несибе се изселва в Турция при сестра си, но само след 8 месеца се връща в България и остава в село Воден, а през последните години е при дъщеря си в Езерово.

    Днес Несибе бе посетена от трима кметове - на община Първомай Николай Митков и  на Воден и Езерово Мухамед Абед и Ангел Хаджиев. Те поздравиха столетницата, подариха ѝ цвете, торта и спален комплект, а след това споделиха, че тя е в отлична форма. Дъщеря ѝ разказва, че напоследък по-трудно говори български, но го разбира и общува нормално с близките си.

    Несибе винаги е работила на полето.  И до ден днешен помага в плевенето на градинката в двора. Пие по 4-5 кафета на ден, но държи да са направени на машина. Обича газирано и интересното е, че почти не употребява вода. 

    Има много роднини, част от които ще се съберат в неделя, за да отпразнуват заедно рождения ѝ ден. Родът ѝ пръснат между Измир, Истанбул и България. Само преди две години, когато е била на 98,  е гостувала на близки в Измир. 

    Макар голямото тържество, което организира синът ѝ, да е в неделя, днес масата е наредена и очаква съседи и приятели, с които Несибе Хашим да отпразнува забележителния си рожден ден. 

    В момента в община Първомай тя е единственият столетник.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини