Снимка на гимназистката Чайка Младенова е отличена в национален фотоконкурс

Изображение 1 от 2

    Снимка, направена от Чайка Младенова е отличена в Националния фотоконкурс на издателство „Аз-буки“ „Моето училище е най-хубавото“.

    Чайка е деветокласничка в Професионалната гимназия по селско стопанство, Първомай. От тази учебна година факултативно работи в клуб „Млад Журналист“.

    Ръководителката на клуба Жанета Стоянова разказа, че снимката, с която момичето участва в конкурса, е направена по време на училищна кампания „За! Толерантност“. На Чайка и нейните „най-млади колеги“ е била поставена задача чрез фотоапарата да отразят събитието за интернет изданието „Ученически стандарт“. На отличената композиция са направени са няколко кадъра, почти всички много сполучливи. Идеята е, че цветните чадъри са символ на различията, но събрани заедно правят света по-красив и сигурен.

    За четвъртото издание на Националния конкурс на „Аз-буки“, провеждан под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, ученици от I до XII клас от България и чужбина са изпратили над 700 фотографии. Сред тях са били снимките и на други „млади журналисти“ от клуба - Николай Алдинов, Кирил Станев, Християна Христова и Мирела Атанасова. Те получиха благодарност за участието си в конкурса.

    Теодора Кирякова
     

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини