389,51 лв. събраха театралите на ПГСС благотворително

    389 лева и 51 стотинки извадиха от кутиите за дарения, поставени от младите театрали на ПГСС „Васил Левски“.

    На 23 октомври актьорите от „Реакторът“ изиграха своя спектакъл „Свекърва“ благотворително с цел набиране на средства за ученици в нужда.

    Жестът беше оценен от всеки от присъстващите според възможностите му.

    Младежите се раздадоха на сцената, а талантът и старанието им бяха оценени от публиката и възнаградени с аплодисменти.

    На следващия ден, в присъствието на председателя на Ученическия съвет на ПГСС „Васил Левски“ Георги Желязков и на секретаря на Съвета Николета Манахилова, бяха разпечатани кутиите със средствата.

    Свидетели станаха Марияна Панайотова и Ивана Иванов от „Реакторът“, начинаещите репортери Христо Куледжиев, Кирил Станев и Николай Илиев, както и Жанета Стоянова, която е ръководител и на театралния състав, и на клуба на списващите училищния вестник.

    Педагогическият съветник Радосвета Казакова благодари на младите журналисти, че отразяват събитието и на учениците от театралния състав за благородното им начинание. Тя подчерта, че инициативата им да помогнат на ученици от гимназията, е похвална. На фона на бездуховността, която се опитва да ни залее отвсякъде, жестът им е още по-впечатляващ. Чрез Марияна и Иван, Казакова поздрави момичетата и момчетата от група „Реактора“ към СИП „Театрален състав“  за смелостта да покажат, че е достойно да си помагаме, да сме съпричастни към изпитанията, пред които са изправени другите, да не сме безразлични и да сме способни да го покажем с градивни постъпки като тяхната.

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини