17 °C

Петър Ганев призова съветниците да се противопоставят на молба от НКЖИ

Да се гласува „против“ молбата на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за преминаване на трасе през земеделска земя от землището на община Първомай, призова общинския съветник Петър Ганев.

На предстоящата сесия на ОбС – Първомай старейшините трябва да гласуват предложение на кмета Ангел Папазов за съгласие за преминаване през земеделски земи, собственост на Община Първомай, във връзка с „Изменение на Подробен устройствен план – Парцеларен план на землището на с.Караджалово, община Първомай, обл.Пловдив”, за реализацията на проект: „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив-Свиленград и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч”.

Молбата от НКЖИ е постъпила на 10.10.2017 година, но е съгласувана още през 2011 с ОбС – Първомай. Промените се налагат, за да се осигури необходимия сервитут на релсовия път в района на гара Караджалово. Земите, през които се минава са със статут или на изоставени ниви, или пасища, или ведомствени пътища.

Посочените мотиви в докладната на кмета са единствено реализирането на проекта. Петър Ганев, обаче счита, че това е удобен момент да бъде затруднена работата на НКЖИ, да им бъде показано, че ОбС – Първомай не е доволен от поетите и неизпълнени от тях решения.

"Като избрани от гражданите на Първомай, ние сме длъжни да заявим, че тези граждани очакват обещаното от НКЖИ!“. Само след няколко дни предстои митинг, заради излъганите надежди на мнозина, че ще бъде построен прокар. „Железопътна инфраструктура“ се отметна от идеята за построяване на още една връзка между Северен и Южен Първомай и според общинския съветник, това е удобният момент на господата от Националната компания да им бъде показано какво е мнението на хората от града.

Докладната беше разгледана в Комисията по правни въпроси. На обсъждането присъстваха 4 от членовете ѝ. С 2 гласа „за“, 1 „против“ и 1 „въздържал се“, материалът беше отхвърлен. Предстои предложението да се разгледа на сесията в петък – 27 октомври, Аот 17.30 в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Нк
  НКЖИ
  9 -6
  11:08, 25 окт 2017
  Петър Ганев може квото си иска да предложи НКЖИ няма спирачка всичко ще си стане со кротце со благо както е било до сега. Даже НКЖИ може и магазина на ДикоФФ да окупира за сервитут както и язовира на Ганев и пак нищо няма да се промени тия двата войводи не разбраха че с действията си само лъжат себе си никой не им вярва дори и НКЖИ. Те са пишман революционери като предишните партизани затова няма нужда да се напъват да не се изтърват
 • 2
  ИР
  и рибар съм и.....съм
  8 -3
  14:46, 25 окт 2017
  Петър бай Ганев, пак хвърля стръв за шарани и червеноперки.Нека изборите започнат сега.
 • 3
  Пъ
  Първолак
  14 -2
  18:35, 25 окт 2017
  Първомай има ОСЕМ прокара и повече не ни са нужни и да разплакваме още граждани с отчуждаване и присвояване от други.Не искаме струпване на автомобили в центъра и тирове от чужбина за Турция и Гърция. и обратно.Сега центъра принадлежи на пешеходците и така да си остане.Това искат хората. от гр. Първомай.
 • 4
  Жи
  Жител
  10 -1
  23:49, 25 окт 2017
  Стига с този прокар! Янко Диков да си гледа кесаплъка, а Ганев го видяхме,че не става нито за кмет нито за съветник. Да вкараш движението в центъра на града е безумие и не е нужно на никой.
 • 5
  Пе
  Пеньо Запрянов
  1 0
  08:16, 29 окт 2017
  Лични обиди и странни имена, на хора които им харесва некадърници да могат да ги управляват, за да мрънкат в къщи. Относно подлезите и прокара, проблем е самата промяна на намеренията и безумиците на построяване без да се съобразяват! Това обсъждане трябваше да се проведе когато му беше времето и това трябва да се разследва наистина!

Хороскоп за 09.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
09 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
09 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
09 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
09 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
09 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
09 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
09 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
09 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
09 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
09 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
09 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
09 май 2021
Последни новини