27 °C

Петър Ганев призова съветниците да се противопоставят на молба от НКЖИ

Да се гласува „против“ молбата на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) за преминаване на трасе през земеделска земя от землището на община Първомай, призова общинския съветник Петър Ганев.

На предстоящата сесия на ОбС – Първомай старейшините трябва да гласуват предложение на кмета Ангел Папазов за съгласие за преминаване през земеделски земи, собственост на Община Първомай, във връзка с „Изменение на Подробен устройствен план – Парцеларен план на землището на с.Караджалово, община Първомай, обл.Пловдив”, за реализацията на проект: „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив-Свиленград и оптимизиране на трасето за скорост 160 км/ч”.

Молбата от НКЖИ е постъпила на 10.10.2017 година, но е съгласувана още през 2011 с ОбС – Първомай. Промените се налагат, за да се осигури необходимия сервитут на релсовия път в района на гара Караджалово. Земите, през които се минава са със статут или на изоставени ниви, или пасища, или ведомствени пътища.

Посочените мотиви в докладната на кмета са единствено реализирането на проекта. Петър Ганев, обаче счита, че това е удобен момент да бъде затруднена работата на НКЖИ, да им бъде показано, че ОбС – Първомай не е доволен от поетите и неизпълнени от тях решения.

"Като избрани от гражданите на Първомай, ние сме длъжни да заявим, че тези граждани очакват обещаното от НКЖИ!“. Само след няколко дни предстои митинг, заради излъганите надежди на мнозина, че ще бъде построен прокар. „Железопътна инфраструктура“ се отметна от идеята за построяване на още една връзка между Северен и Южен Първомай и според общинския съветник, това е удобният момент на господата от Националната компания да им бъде показано какво е мнението на хората от града.

Докладната беше разгледана в Комисията по правни въпроси. На обсъждането присъстваха 4 от членовете ѝ. С 2 гласа „за“, 1 „против“ и 1 „въздържал се“, материалът беше отхвърлен. Предстои предложението да се разгледа на сесията в петък – 27 октомври, Аот 17.30 в Пленарна зала.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Нк
  НКЖИ
  9 -6
  11:08, 25 окт 2017
  Петър Ганев може квото си иска да предложи НКЖИ няма спирачка всичко ще си стане со кротце со благо както е било до сега. Даже НКЖИ може и магазина на ДикоФФ да окупира за сервитут както и язовира на Ганев и пак нищо няма да се промени тия двата войводи не разбраха че с действията си само лъжат себе си никой не им вярва дори и НКЖИ. Те са пишман революционери като предишните партизани затова няма нужда да се напъват да не се изтърват
 • 2
  ИР
  и рибар съм и.....съм
  8 -3
  14:46, 25 окт 2017
  Петър бай Ганев, пак хвърля стръв за шарани и червеноперки.Нека изборите започнат сега.
 • 3
  Пъ
  Първолак
  14 -2
  18:35, 25 окт 2017
  Първомай има ОСЕМ прокара и повече не ни са нужни и да разплакваме още граждани с отчуждаване и присвояване от други.Не искаме струпване на автомобили в центъра и тирове от чужбина за Турция и Гърция. и обратно.Сега центъра принадлежи на пешеходците и така да си остане.Това искат хората. от гр. Първомай.
 • 4
  Жи
  Жител
  10 -1
  23:49, 25 окт 2017
  Стига с този прокар! Янко Диков да си гледа кесаплъка, а Ганев го видяхме,че не става нито за кмет нито за съветник. Да вкараш движението в центъра на града е безумие и не е нужно на никой.
 • 5
  Пе
  Пеньо Запрянов
  1 0
  08:16, 29 окт 2017
  Лични обиди и странни имена, на хора които им харесва некадърници да могат да ги управляват, за да мрънкат в къщи. Относно подлезите и прокара, проблем е самата промяна на намеренията и безумиците на построяване без да се съобразяват! Това обсъждане трябваше да се проведе когато му беше времето и това трябва да се разследва наистина!

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
27 сеп 2020

Случаен виц

Последни новини