13 °C

Читател: Общината ме заблуди – вместо знак "Паркинг", трябва да има "Платен паркинг"

    Наш редовен читател, гост на Първомай, се обади да сподели, че е впечатлен от реда и знаците в централната част на града.

    „Видях, че Първомай е променен. Тръгнах по главната улица в града с колата ми. Аз съм инвалид. Направени са много паркоместа, само две от тях за инвалиди. Бяха заети. Затова завих наляво, както е указанието на знаците по улицата покрай общината и видях знак Д19, който означава „паркинг“ и спрях. “

    След това при него дошъл човек, легитимиран с бадж и му поискал 50 стотинки за престоя, издал му и касов бон, както е редно. По-късно гостът на града ни си задал въпроса: „Защо вместо Д20 – „Платен паркинг“ на това място има знак Д 19?“. И се почувствал ощетен от Община Първомай защото го е заблудила.

    Другото, което го е впечатлило е, че същият този служител на паркинга не си е направил труда да вземе такса от хора, които са спрели близо до него.

    Обърнахме се с тези въпросите на нашия читател към ресорния заместник-кмет Николай Митков. Той обясни, че служителите на ОбА ползват паркинга безплатно и вероятно става дума за такива хора.

    Паркоместа за инвалиди има не само на ул. „Княз Борис I“. Определени са 2 паркоместа на ул. „Димитър Благоев“, но за идващите от ул. „Орфей“, до входа на Даунтаун. Още две са определените места и на платения паркинг зад ОбА.

    За знаците, които указват паркинг и платен паркинг кам. – кметът призна, че е недоглеждане и е редно да бъде поправено. През следващата седмица предстои заседание на Комисията по безопасност на движението, на която този въпрос ще бъде поставен.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Го
      Гост
      12 -2
      12:04, 6 окт 2017
      Това е паридия. Недоглежданията за съжаление са много повече. Да не говорим, че този или друг инвалид трябва да обиколи целия център, за да намери евентуално свободно място обозначено за инвалиди, тъй като.всички улици са еднопосочни. Хубаво е, че искат положителна промяна, но за съжаление не е доизмислено както трябва. Да не говорим, че редовно има нарушители и карат в насрещното и няма кой да ги санкционира.
    • 2
      Za
      zaeka
      17 0
      13:23, 6 окт 2017
      Внимание-пристига поздрав-нека кмета на община Първомай господин Ангел Папазов да поведе хорото.
    • 3
      Pa
      pamukapetyo
      13 0
      19:20, 6 окт 2017
      Само тебе ли заблуди, нас вече n-ти мандат ни правят на балами чак им свикнахме .
    • 4
      Др
      друга балама
      14 -1
      21:30, 6 окт 2017
      Ама ти наистина си се си се заблудил!!.Та, това вече отдавна не е община.По скоро е ТКЗС и то в ликвидация.
    • 5
      Ма
      Майор Костов
      7 -1
      17:48, 7 окт 2017
      Може да се напише и следното заглавие- "Общината ме заблуди, галсувах за ангУ а получих фитлето в добавка, като следизборна прУмоция". Явно някой в общината не познава знаците и трябва да бъде наказан щото един знак е допълнителен разход за общинъТъ. Скоро може да се окаже че половината харчове на общинъТъ се дублират поради невнимание на някоя фитка или фитле и пак чичко прокурор да позатропа на ангУвите врати щото идва и ремонта на МТУ-то.
    • 6
      Yy
      YYYY
      3 -1
      22:54, 8 окт 2017
      Пародия не, ами пълна идиотия! Обикаляш като малоумен сума ти време ,за да намериш някое място да паркираш,тъй като улиците ни по някой малоумен модел са еднопосочни!
    • 7
      Xx
      XXXX
      7 -1
      09:42, 9 окт 2017
      Хубаво е да направят платено паркирането в града. Навсякъде в центъра.
      То коли, микробуси вскеи, който се е присетил, качил се на талигата и в центъра на кафе.
    Последни новини