19 °C

Чорлу аплодира наши танцьорки

Изображение 1 от 4

  Сборна група танцьорки от клубoвете „Евридика“ – село Градина и „Детелини“ - Дебър взеха участие в културната програма на Празника на ориза в турския град Чорлу.  По покана на тамошната управа, гост на ежегодното събитие беше делегация от Първомай, водена от заместник-кмвета Ружди Салим, придружаван от  заместник – председателя на Общинския съвет Маргарита Давчева и секретаря на общината Ана Николова. Представители имаше от Румъния, Македония и от всички краища на Турция. Празникът продължава

  Впечатлени сме от вниманието, с което бяхме посрещнати и отличната организация на домакините, споделиха танцьорките.

  Събитието беше официално открито след дефиле по улиците на града и кратка програма на площада пред общината. Там гостите бяха приветствани и поканени на официална вечеря.

  Българският състав взе участие във втория ден от 5-дневния празник. Лошото време не позволи на момичетата  да представят програмата си на открито, затова те танцуваха на специално подготвената сцена в голям МОЛ.

  Българките показаха хореографии и хорà от Шопската, Родопската, Македонската и Тракийската фолклорни области. Програмата им, подготвена от Донка Тодорова, впечатли присъстващите и беше възнаградена с аплодисменти и поздравления. Между зрителите имаше и много български изселници, които  с малко тъга си спомниха за живота в България. С гордост споделиха, че нашите момичета са с най-красивите носии и греят и топлят душите и очите им. Някои от тях специално дойдоха до българския състав,  поздравиха танцьорките и пожелаха да се снимат с тях.

  По време на визитата бяха създадени много приятелства. Момичетата  са готови да посрещнат колегите си в България. Покана получи и управата на Чорлу.

   Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Пъ
   Първомай юг
   2 -2
   00:22, 26 авг 2017
   И по още една пейка ще им дадат!
  • 2
   2$
   2$
   5 -2
   08:53, 26 авг 2017
   Как е пропуснал Ангата кьор софрата в бранския Анадол
  • 3
   Рм
   рма
   5 -3
   15:34, 26 авг 2017
   Първомай е бил представен от най-елитарния състав на общината в мола.Ружди,Маргарита и Ана -единство творчество и красота.Само Ангу е липсвал.Къде ли е бил?

  Хороскоп за 29.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
  29 сеп 2020
  Последни новини