20 °C

Чорлу аплодира наши танцьорки

Изображение 1 от 4

  Сборна група танцьорки от клубoвете „Евридика“ – село Градина и „Детелини“ - Дебър взеха участие в културната програма на Празника на ориза в турския град Чорлу.  По покана на тамошната управа, гост на ежегодното събитие беше делегация от Първомай, водена от заместник-кмвета Ружди Салим, придружаван от  заместник – председателя на Общинския съвет Маргарита Давчева и секретаря на общината Ана Николова. Представители имаше от Румъния, Македония и от всички краища на Турция. Празникът продължава

  Впечатлени сме от вниманието, с което бяхме посрещнати и отличната организация на домакините, споделиха танцьорките.

  Събитието беше официално открито след дефиле по улиците на града и кратка програма на площада пред общината. Там гостите бяха приветствани и поканени на официална вечеря.

  Българският състав взе участие във втория ден от 5-дневния празник. Лошото време не позволи на момичетата  да представят програмата си на открито, затова те танцуваха на специално подготвената сцена в голям МОЛ.

  Българките показаха хореографии и хорà от Шопската, Родопската, Македонската и Тракийската фолклорни области. Програмата им, подготвена от Донка Тодорова, впечатли присъстващите и беше възнаградена с аплодисменти и поздравления. Между зрителите имаше и много български изселници, които  с малко тъга си спомниха за живота в България. С гордост споделиха, че нашите момичета са с най-красивите носии и греят и топлят душите и очите им. Някои от тях специално дойдоха до българския състав,  поздравиха танцьорките и пожелаха да се снимат с тях.

  По време на визитата бяха създадени много приятелства. Момичетата  са готови да посрещнат колегите си в България. Покана получи и управата на Чорлу.

   Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Пъ
   Първомай юг
   2 -2
   00:22, 26 авг 2017
   И по още една пейка ще им дадат!
  • 2
   2$
   2$
   5 -2
   08:53, 26 авг 2017
   Как е пропуснал Ангата кьор софрата в бранския Анадол
  • 3
   Рм
   рма
   5 -3
   15:34, 26 авг 2017
   Първомай е бил представен от най-елитарния състав на общината в мола.Ружди,Маргарита и Ана -единство творчество и красота.Само Ангу е липсвал.Къде ли е бил?

  Хороскоп за 16.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
  16 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
  16 юни 2021
  Последни новини