Зрелостниците на ПГСС получиха дипломи и свидетелства за професионална квалификация

83 души след издържани матури завършват средното си образование в ПГСС „Васил Левски“ - Първомай. 31 от тях са от задочна или от самостоятелна форма на обучение. 65 са свидетелствата за квалификация по професиите, изучавани в гимназията, които са защитени на държавните изпити по теория и практика през юни. 49 са учениците от дневна форма на обучение. Те получиха Диплома за средно образование и Свидетелство за професионална квалификация, връчени лично от директора на училището Росица Генова на кратка церемония.

С най-висок успех между дипломираните е Гергана Камова, която вече е икономист, възпитаник на икономическата паралелка с класен ръководител Мария Петкова.

След икономистите на сцената излязоха и дипломираните агроеколозите от класа на Атанаска Петрова, която се обърна към тях с думите „Гордея се с вас!“.

„Изпълнихте очакванията ми!“, обобщи Въцова финалните резултати на техниците на селскостопанска техника от ХІІ в клас, преди директорът да им връчи дипломите и свидетелствата за професионална квалификация.

И Генова, и класните ръководители пожелаха бъдещи успехи на момичетата и момчетата, които днес наистина тръгнаха по своя път на зрелостта.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини