16 °C

Местните проблеми бяха поставени пред областната управа

Изображение 1 от 2

  По идея на областния управител Здравко Димитров в Пленарна зала на община Първомай на 22 юни 2017г. се проведе среща — разговор. На нея за да споделят свои проблеми бяха поканени администратори, експерти, общински съветници. Представители на областна администрация - Пловдив бяха двамата зам. - областни управители г-жа Евелина Апостолова и г-н Петър Петров с екипите си и представители на ВиК, РИОСВ, РДГ.

  Кметът на Общината Ангел Папазов откри срещата и отбеляза, че акцентът и усилията на община Първомай са насочени към развитието на инфраструктурата, социалната политика като инвестиция за по-добър живот, политиката на активно търсене на допълнителен финансов ресурс и законови действия и механизми за решаване проблемите на Общината.

  Като основен проблем, който трябва да бъде решен, бяха посочени последващите действия от страна на държавата след приключването на европейските проекти. Какаво се случва с новоизградени сгради, институции или центрове за социални услуги, за които е необходим финансов и не само финансов ресурс, за да продължат да действат.

  От граждани беше поставен въпросът за информираността на населението за наличието на уран и алфа активността на питейните води. Петър Петров обеща среща на заинтересованите с началника на РЗИ – Пловдив д-р Ваня Манчева

  Кметът на село Караджалво, Марияна Колева поиска да бъде намерена програма за подмяна на водопровода на селото, тъй като настоящият непрекъснато аварира. Тя също изказа притеснения заради замърсяването на водата с уран. Постави и въпроса за наложителния ремонт на пътя Караджалово – Скобелево.

  Инфраструктурен проблем постави на масата и кметицата на Крушево Радка Велева – мостът в селото, който от години е опасен за преминаващите автомобили. Това даде повод да се говори за един от най-опасните мостове – този на цариградското шосе, който е между 10-те най-опасни в страната, нуждаещи се от спешни укрепващи действия. Стана ясно и че напредват процедурите по отчуждаване на земи, за да бъде построен нов мост свързващ Първомай и Градина.

  Янко Диков отново попита кога ще бъде реализиран прокар под жп линията.

  Златко Димитров – изпълняващ длъжността директор на Диркция „Бюро по труда“ - Първомай постави проблема за програмите и мерките за осигуряване на работа на безработните и над 29 години.

  Заместник-областните управители обещаха да потърсят експертно мнение за решаването на поставените въпроси и да се проведат редица срещи по отделните теми.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Бъ
   бъдеще за града
   13 0
   16:15, 23 юни 2017
   Градът обезлюдява и всичко друго спира да има значение!! Трябва да се направи сериозен анализ от компетентни хора, въз основа на който да се състави списък на причините, поради които не идват сериозни инвеститори в Първомай, подреден по степен на важност? На база на този списък трябва да се набележат дългосрочни мерки за отстраняването им и за обръщане на посоката от все по западащ град в развиващ се такъв.
  • 2
   То и сега положението е повече от трагично. Пенсионери и тук там някой превива гръб да изкара пари да може да плати пенсионните, че да може да преведат пенсията на някой пенсионер.
   Този проблем е известен от много време - всяка година населението намалява, намалява, намалява. Вие си правете сбирки, то само с това ще си остане.
  • 3
   Аб
   абв
   11 -1
   18:33, 23 юни 2017
   Най-големият проблем на общината е АНГУ.Вреден е!!!!
  • 4
   Ви
   ВиК
   9 0
   20:18, 23 юни 2017
   Говорилня ! Зико знае къде да иде в Първомай и това не е общината за да си "реши" текущите задачи пък и да напълни багажника с краставици.
  • 5
   Толкоз тъпанари на едно място скупчени само в партизански Първомай се вижда...и тъпотата им прелива, мислят за умни...начело с агроном-карпузата и зам-медузите...да се чудиш от човек ли са рождани или някоя чилия
  • 6
   So
   SOS
   9 0
   10:18, 24 юни 2017
   Не му ли казаха на областния управител, че заплатите в малкото предприятия в града са ниски и хората бягат из Европа на гурбет. Що за идиотщина е безработицата да се бори само с програми за заетост?! Трябваше да му поискат да насочи насам инвеститори!
  • 7
   77
   777
   9 0
   18:24, 24 юни 2017
   а не са ли проблем шумните цигански сватби в центъра на града
  • 8
   12
   123
   9 -1
   21:04, 24 юни 2017
   Основният проблем на общината е некадърното й управление вече 27г! Оттам всичко друго е следствие-няма свястна инфраструктура, няма работа няма заплати, няма няма няма няма ..................................................и така до безкрай!Какво да правя в това гробище?
  • 9
   Чо
   човекът - уй
   5 0
   09:34, 26 юни 2017
   Всички тарикати са се събрали в общината да си оправят дереджето и успяват, но това на хората хич не се подобрява.

  Хороскоп за 15.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
  15 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
  15 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
  15 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
  15 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
  15 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
  15 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
  15 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
  15 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
  15 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
  15 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
  15 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
  15 май 2021
  Последни новини