15 °C

Театрали на Спас Янков са поканени за студенти без изпит по актьорско майсторство

Изображение 1 от 2

  При много динамична организация и голяма конкуренция децата и младежите от град Първомай направиха силно впечатление на журито и публиката на театралния фестивал и заслужено отнесоха четири индивидуални награди и пет сертификата за прием в благоевградския университет без изпит по актьорско майсторство.

    Детски театрален състав „ Клуб на радостта” за първи път се включи в голямата надпревара на фестивал „ Талантино” в град Благоевград  и получи подаръци и грамоти за участие с пиесата по Георги Данаилов „ Г-н Балкански в чужбина”. Петър Йорданов беше отличен с грамота за актьорско майсторство за ролята си на Ганьо Балкански. Публиката също аплодира изпълнението на детския състав. Тяхната ръководителка – Татяна Вълчева получи „благодарност от благодарните” за принос към театралното изкуство.

      Младежкият театрален състав от СУ „ Проф. д-р. Асен Златаров”  за пета поредна година завоюва вниманието на журито и на публиката. Този път взеха участие с пиесата „ Д-р” по Бранислав Нушич. Стоян Йорданов получи отново награда за актьорско майсторство, а Ралица Георгиева и Християн Велев бяха отличени с грамоти за поддържаща роля. Двата състава бяха оценявани от актьорите Веселин Калановски и Ники Станоев – неуморното жури на четиридневния фестивал с над 23 театрални школи и училищни състави от цялата страна.    Специалните награди за зрелостници взеха: Стоян Йорданов, Константин Тенев, Виктория Иванова, Жанета Колева и Петя Стоева. Те получиха сертификат за прием във факултета по изкуства на Югозападен университет „ Неофит Рилски” - Благоевград . Режисьор и на двата състава е господин Спас Янков, който също получи отличие за принос към театралното изкуство.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Бр
   Браво
   10 0
   13:10, 26 юни 2017
   Браво на децата и на ръководителите им! Успешно театрално бъдеще им желая!

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
  14 май 2021
  Последни новини