Още една награда влезе в сметката на "Дебърче"

Изображение 1 от 3

    За поредна година Детска фолклорна група „Дебърче“ се завърна от Международния фолклорен фестивал в с. Минерални Бани, Хасковско, с награда.

    Момичетата на Ангел Ангелов спечелиха второ място във втора възрастова група сред пеещите формации. Ръководителят публикува във фейсбук снимка на групата с лаконичния коментар: "Моите златни момичета", която свидетелства не само за гордостта от постиженията им, но и за вниманието, с което се отнася към своите възпитанички.

    Над 2000 изпълнители взеха участие във фестивала, посветен на 1 юни – Деня на детето. На тазгодишното му – 17-то издание – имаше деца от България, Сърбия, Македония, Босна и Херциговина, Молдова, а за цвят имаше дори представители на далечна Индия.

    Паралелно с концертната програма се проведоха и съпътстващи дейности като представяне на традиционни занаяти и кулинарна изложба.

    В програмата достойно участи взе и танцов състав „Евридика“ - с. Искра с ръководител Донка Тодорова.

    „Дебърче“ започна своя фестивален поход от Минерални бани, а днес се отправи към брега на Черно море, къде с нова програма ще участва във фестивала „Несебърски накит“.

    Предида отпътуват момичетата положиха цветя на паметника пред читалище „Пробуда в Дебър“ и с кратка беседа, изнесена от секретаря на читалището Недялка Атанасова отбелязаха Деня на Ботев.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини