"Дебърче" с награда за автентичен фолклор

На сцената е ДФПГ "Дебърче" при НЧ "Пробуда" с ръководител Ангел Ангелов

Със специалната награда на журито се завърна Детската фолклорна певческа група „Дебърче“ от 14 детски етно фестивал в Хасковски минерални бани „Децата на Балканите – с духовност в Европа!” .

Събитието се организира от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов". Традиционната проява е по повод на Международния ден на детето - 1 юни. Във форума се състезаваха над 2000 деца, представители на различните етнически групи в България, Молдова, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, на възраст от 5 до 18 г. Малките участници показаха пред професионално жури пъстра програма от танци, обичаи и песни.

Вече 14 години фестивалът събира децата на Балканите и гради мостове между различните култури, религии и традиции, и е още един пример за характерната за региона верска и културна търпимост.

Специалната награда на „Дебърче“ е за оригинално пресъздаване на автентичен фолклор. Ръководител на групата е Ангел Ангелов. Участват за трета поредна година на този фестивал и неизменно се завръщат с награда.

Голямата награда на тазгодишното издание грабна танцов състав „Чудесия“ от Пазарджик. Галаконцертът на наградените беше заснет и ще бъде излъчен на 7 юни от 16 часа по БНТ1.

На старт...
Ангел Ангелов - сред наградените
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини