НКЖИ и Пътна полиция дават зелена светлина за изграждане на подлез

На среща между кмета Папазов и представители на инициативен комитет с инж. Милчо Ламбрев – генерален директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, първомайци са получили уверение, че до 20 дни ще бъде придвижено одобрението на ПУП за подлез под жп линията в града. Близо двумесечното забавяне се е дължало на претрупаните с работа служители. Инж. Ламбрев е уверил, че компанията може да намери средства  за построяването на това съоръжение. Той гарантира, че след изготвянето на работния проект и остойностяването му,  ще влезе в актуализирания за 2014 година бюджет и през 2015 година ще може да започне изграждането му. Освен кметът, в групата са били архитекта на общината Добромир Спасов, Янко Диков, Пеньо Запрянов, Ангел Муратев и адв. Атанас Чаков. Всички са впечатлени от вниманието с което са ги изслушали и готовността да им бъде помогнато.

Ден по – късно е имало среща и с началника на сектор „Пътна полиция“ в Пловдив – инспектор Радослав Начев. Там също е получено потвърждение, че няма забележки и проектът може да бъде осъществен.

Ако обещанията бъдат спазени, на следващата сесия би трябвало ПУП-а да влезе в дневния ред и да бъде гласуван от общинските съветници.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини