25 °C

Питейната вода в Драгойново е замърсена с уран

В един от водоизточниците на село Драгойново е намерен уран, който е 0,051мг/л, при норма 0, 03мг/л. Кметът на селото Димитър Петров каза, че от РЗИ са  забранили да се ползва водата за пиене и готвене. Жителите се снабдяват с вода от различните чешми по улиците на селото. Кметът признава, че те не са изследвани, но се надява всичко да е наред.  

Водоноски до момента не са ползвани в селото. Петров се надява в понеделник да бъдат направени по-подробни и да има повече яснота кой водоизточник може да се ползва.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ив
  Иван Маринов
  3 0
  23:48, 20 май 2017
  и тази добра! Израелци продължават да пият вода от Драгойново.Общината разчита на вас и сега като разбрахте...хоп уран и в нашите водоизточници. Някой плати ли нещо за това?
 • 2
  Из
  израелец
  5 0
  08:50, 21 май 2017
  Ние пием от пътните ви чешми,които нямат нищо общо с тези по домовете ви където има леко завишение на нормите .Водоизточниците са различни.Предполагам че и вие не пиете от чешмите в домовете си от години защото на всеки ъгъл си имате чешма с балканска студена вода.
 • 3
  Ив
  Иван Маринов
  6 -1
  11:39, 21 май 2017
  Кой на кого плати за съобщението,което не е придружено от лабораторен анализ?
 • 4
  11
  11111111
  5 -1
  12:26, 21 май 2017
  Критериите на тъпите европейци доведоха до тази паника!
 • 5
  Во
  Водата
  2 -1
  15:10, 21 май 2017
  До колкото разбрах наличие на уран има във водопровоодната вода в село драгойново. Водоизточника за тази вода е в землището на с.Православен. Преди години и село Брягово се захранваше от същия водоизточник в землището на Православен. Село Драгойновоо е едно от селата с най-многоо чешми захранвани от естествени иизвори..за тези чешми понее още никой не е казал дали има уран във въдата.
 • 6
  Ан
  Ангу завинаги
  2 0
  15:25, 21 май 2017
  А Ангу, пие ли от тази вода?
 • 7
  Не
  непукист
  4 0
  11:27, 22 май 2017
  Какво ви пука дали има уран или няма. Скоро няма да я има общината.
  Дори и Анго ще избяга.
 • 8
  Бе
  Бежанец
  0 0
  00:47, 8 апр 2019
  Ангу мангу *** ли сте си мамата никой него интересува за водопровода в селото с тези канцерогенни тръби.

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини