16 °C

Питейната вода в Драгойново е замърсена с уран

В един от водоизточниците на село Драгойново е намерен уран, който е 0,051мг/л, при норма 0, 03мг/л. Кметът на селото Димитър Петров каза, че от РЗИ са  забранили да се ползва водата за пиене и готвене. Жителите се снабдяват с вода от различните чешми по улиците на селото. Кметът признава, че те не са изследвани, но се надява всичко да е наред.  

Водоноски до момента не са ползвани в селото. Петров се надява в понеделник да бъдат направени по-подробни и да има повече яснота кой водоизточник може да се ползва.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ив
  Иван Маринов
  3 0
  23:48, 20 май 2017
  и тази добра! Израелци продължават да пият вода от Драгойново.Общината разчита на вас и сега като разбрахте...хоп уран и в нашите водоизточници. Някой плати ли нещо за това?
 • 2
  Из
  израелец
  5 0
  08:50, 21 май 2017
  Ние пием от пътните ви чешми,които нямат нищо общо с тези по домовете ви където има леко завишение на нормите .Водоизточниците са различни.Предполагам че и вие не пиете от чешмите в домовете си от години защото на всеки ъгъл си имате чешма с балканска студена вода.
 • 3
  Ив
  Иван Маринов
  6 -1
  11:39, 21 май 2017
  Кой на кого плати за съобщението,което не е придружено от лабораторен анализ?
 • 4
  11
  11111111
  5 -1
  12:26, 21 май 2017
  Критериите на тъпите европейци доведоха до тази паника!
 • 5
  Во
  Водата
  2 -1
  15:10, 21 май 2017
  До колкото разбрах наличие на уран има във водопровоодната вода в село драгойново. Водоизточника за тази вода е в землището на с.Православен. Преди години и село Брягово се захранваше от същия водоизточник в землището на Православен. Село Драгойновоо е едно от селата с най-многоо чешми захранвани от естествени иизвори..за тези чешми понее още никой не е казал дали има уран във въдата.
 • 6
  Ан
  Ангу завинаги
  2 0
  15:25, 21 май 2017
  А Ангу, пие ли от тази вода?
 • 7
  Не
  непукист
  4 0
  11:27, 22 май 2017
  Какво ви пука дали има уран или няма. Скоро няма да я има общината.
  Дори и Анго ще избяга.
 • 8
  Бе
  Бежанец
  0 0
  00:47, 8 апр 2019
  Ангу мангу *** ли сте си мамата никой него интересува за водопровода в селото с тези канцерогенни тръби.

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
14 май 2021
Последни новини