22 °C

Поп и рок музика превзе столицата на фолклора

  За 2 дни Първомай от столица на тракийската музика е превърна в център на попа и рока. В две последователни вечери вечно зелени и  нови песни звучаха в центъра на града.

  Първия ден сцената принадлежеше на талантливите деца на Първомай – вокалната група на СУ „Златаров“, Атанаска Тенева, Лили Караславова, Деница Караславова и Радост Грозева. Към тях се присъединиха студентките Кристияна Сиракова и Антония Тунчева и първомайци отново можеха да се насладят на еуфоричното трио „Еуфория“ –Нани, Тони и Криси. Концертът беше подготвен от работещите в екип Миглена Стоева и Елена Тенева.

  Съботната вечер беше посветена на рока. С не по-малко ентусиазъм бяха посрещнати гостуващите групи IVORY TWILIGHT, TRANSROCK, ROCKBULL и А-grupata, а концертът беше открит от Нани Тенева.

  Така след 8-годишно прекъсване площадът на центъра беше разтърсен от рок, емоции и страсти. Десетки почитатели изживяха тръпката от рок музика. Очарователна водеща беше Никита Ангелова, която уверено върви по стъпките на баща си Димитър – Удо Ангелов. Групите представиха свои парчета, а зрителите удовлетворено заявиха, че събитието е уникално. Така организаторите от Рок сдружение „ЕВА“ поставиха ново начало –Празникът на поп и рок музиката да намери място в  майските тържества.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   22
   222
   4 -9
   15:09, 22 май 2017
   шумът беше толкова силен, колкото на циганска сват... Виж коментара
   • 13
    13
    7 0
    01:02, 23 май 2017
    Проспахте си младините, сега си проспивате и старините. А кой ще спи вместо вас на гробището? Тогава ще митарствате, така ли?
  • 2
   10
   100 години
   4 0
   13:09, 23 май 2017
   Мисля , че "13" е много прав.Мисля,че на табелата на града трябва да пише тихо минавайте с колите да не събудите първомайци.Тенденцията е скоро градът да стане изключително тих , за да може пенсионери и застаряващи хора да се чустват комфортно, около тях да няма деца , които да пищят и те спокойно да изживееят старините си и накрая да го обгърне пълна тишина и спокойствие.Преобладаващата част от хората не искат да има живот около тях , а мъртвило!

  Хороскоп за 08.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
  08 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
  08 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  08 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
  08 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
  08 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
  08 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
  08 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
  08 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
  08 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
  08 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
  08 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
  08 май 2021
  Последни новини