Благотворителното представление на златаровци събра над 800 лева

    Над 800 лв. събраха младите театрали на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“. Традиционното благотворително кафе-театър тази година предложи на зрителите пиесата „Доктор“ по Бранислав Нушич, режисирана отново от Спас Янков.

    Като „подгряваща“ група се изявиха децата от Клуба на радостта, които се представиха с два скеча „Клетва – ООД“ и „Врабче“. Християна Чомакова, Рени Йорданова, Петър Йорданов и Станимир Петков, под режисурата на Мартин Костов, показаха, че са готови в най-скоро време да заемат местата на младежите от Театралния състав.

    Подготвяната през тази учебна година пиеса „Доктор”, е ярка сатира на балканските  нрави, написана с добродушна усмивка и със сълза в окото, един поучителен „открит урок”, на който зрителите не само да се посмеят, а и да огледат себе си в колоритните и до болка познати персонажи. 

    Отлично с главната роля се справи Стоян Йорданов, който с блестящото си изпълнение на Живота Цвийович разсмя публиката до сълзи. Разбира се за това заслуга имаха и партньорите му Ралица Кръстева, Ангел Диневски Данчо Чобанов, Жанета Колева, Ивана Василева, Стилян Ставрев, Даяна Цветкова, Християн Велев, Петя Стоева, Виктория Иванова, Ивайло Налбантов, Илияна Ангелова.

    Всички актьори се раздадоха до край на сцената и заслужено получиха аплодисментите и усмивките на публиката.

    Средствата, събрани на представлението ще бъдат използвани за покриване на таксата за участие в поне два театрални конкурса – в Бургас и Благоевград. Младите театрали благодаря на всички, които се погрижиха публиката да се чувства добре по време на представлението – фирмите „Загрей“ и „Ифантис“ и Таня Андреева.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Чо
      Чочко
      4 -3
      09:19, 18 мар 2017
      Браво на децата и онзи дъртия в средата.
    Последни новини