9 °C

Гражданин се оплака, че полицията реагира бавно на подаден сигнал

На редакционната ни поща получихме писмо от гражданин, в което той пише:

„...в 19:31 се блъсна пиян шофьор в стълба, който подава към къщата ми електро захранване. Подадохме сигнал към полицията, те казаха цитирам "ще предадем на колегите ако нямат спешна работа да дойдат". Това не се случва за първи път - някой да се блъсне или в оградата, или в стълба. Отнема им от 30 мин до 2 часа да дойдат на място“

В последствие уточнихме, че става въпрос за инцидент на ул. Бор 31 в Първомай на 16.03.2017 г.

От пресцентъра на МВР потвърдиха за такъв случай, по който се извършва проверка. Полицията е реагирала според възможностите си и адекватно. До петък - 17 март, вечерта не беше установено кой е виновният водач и дали наистина е бил пиян, защото подадената от засегнатите информация не е съвсем точна. Пристигналите на място полицаи са реагирали адекватно и са подали сигнал към ЕВН, за да бъде възстановено електричеството.

Такава гражданска активност- да се подаде сигнал в полицията, винаги е от полза както за полицията, така и за обществото, казаха от пресцентъра. Те оценяват създадената ситуация и разбират хората, които са лично ангажирани и засегнати от подобни случаи.

Използвахме този случай и към РУ на Полицията зададохме няколко въпроса, чиито отговори биха били интересни: Как трябва да реагираме в такива случаи? Към кого да се обърнем когато няма материални щети; когато има материални щети и когато има пострадали хора.

За особено важен считаме въпросът дали има стандарт за времето, за което полицията трябва да реагира в такива случаи. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ст
  Статиябей
  6 -2
  11:12, 20 мар 2017
  Теодора Кирякова пише статия след употреба а алкохол.
 • 2
  Пу
  пУлИцАй
  7 -4
  11:53, 20 мар 2017
  Те пУлицаите са така явно са имали точно в този ден и час множеству други по важни сигнали като например убийства, масови безредици, демонстрации пред общинътъ вълна от емигранти и затова не са обърнали внимание на този маловажен инцидент. Но пУлицаите явно не разбират както и писачката тедито че и в този случай има материална щета която е понесена от частна собственост а именно стълба който е на ИВН. Този стълб не е порастнал там от семенце и поливан от ИВН той има стойност и е частна собственост и сега ако ИВН иска да предяви претенции към лицето което е разрушило или увредило тази частна собственост ще се окаже че заради пУлицаите които не им се е занимавало не може да се установи кой е извършителя. Но това е нормална родна картинка в главата на пУлицая щом няма пострадал или загинал човек значи няма страшно всеки да се опрая както може. Ся тия пУлицаи заслужават ИВН да раздуха случая и пак ще пишат тъпи обяснения кът тогава когато шефа им го изгърмяха.

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
06 мар 2021
Последни новини