18 °C

Спектакъл на градинските деца умили до сълзи зрителите

Изображение 1 от 5

  В навечерието на 8-ми март бе поредната изява на ученици от Основно училище „Христо Ботев“ - село Градина. Тя умили до сълзи всички, които имаха удоволствието да присъстват на нея. Госпожа Гинка Иванова – главен учител в училището и преподавател на 3б клас, изнесе урок по родолюбие за децата и техните родители.

  Иванова ръководи група по интереси „Танцувай с мен“ по проекта на образователното министерство „Твоят час“, в която участват 15 деца на възраст 9-10 години. Нейната идея бе да поздрави майките на учениците и на бъдещите първолаци за празника на мама. Пред погледа на родители, гости от кметството и читалище „Селска пробуда 1896“ в село Градина, ръководителката представи наученото в часовете, което надмина всички очаквания. Децата бяха uswoili без грешка десет нетрадиционни народни танца. Облечени в народни носии, те бяха радост за очите и създадоха уникална атмосфера, танцувайки хорà от всички фолклорни области в България, както и танци от съседите ни Турция и Гърция.

  Съвременници сме на отрицание и ропот срещу образованието, училището и учителите – споделиха колеги на ръководителката Иванова – Затова сме длъжни да покажем обратното – в нашето училище има учители и ученици, които работят упорито и пазят българския дух.

  Танцьорките от самодейния състав на село Градина, „Евридика“, подкрепиха своите малки наследници.

  Децата и техният ръководител Гинка Иванова получиха поздравления от госпожа Петкова – директор на училището и госпожа Елена Петрова – секретар на кметството в село Градина.

  Грандиозният финал с вечната песен „Моя страна, моя България“ на фона на триметровия национален трибагреник, украсената импровизирана сцена, изпълнена с малки и големи танцьорки събуди радост и национална гордост в сърцата на публиката.

  Целият спектакъл бе образец за това какво може да направи един сърцат учител, чиято специалност, разбира се, не е хореография, с едни деца, чиято професия не е танцьор.

  Parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 09.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
  09 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
  09 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
  09 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
  09 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
  09 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
  09 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
  09 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
  09 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
  09 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
  09 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
  09 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
  09 май 2021
  Последни новини