Само с техника не става, иска и акъл!

    Момчил Карадинев постави заглавие на най- злободневната снимка: "Само с техника не става, иска и акъл!". Първомайци дадоха и други добри идеи.

    "Работят по изграждането на ски писта за да се развива туризма в града.

    "Да си изсипеш на метеното!"

    "След лавинно положение..."

    "''Нов метод измисли шофьор на снегорин в Първомайско, за да спира наглите шофьори , който влизат в улицата с еднопосочно движение, за жалост сметките му не излезнаха''

    "Пътека без изход, използвай крилата при нужда!", бяха едни от най-креативните коментари. 

    За разлика от купа сняг, който просто препречваше една от оформените пъртини, над главите на първомайци дебнеше истинска заплаха. В пазрния ден мнозина от тя тях вървяха с поглед вперен в надвиналите сняг и висулки. На някои от магазините бдителни граждани бяха поставили предупреждения за опасността, а други чинно изпълняваха гражданския си дълг по премахването на ледените украшения.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (21)

    • 1
      Уч
      учител
      10 -2
      21:26, 21 яну 2017
      Момчиле,добро заглавие, но не се разбира дали човек иска акъл или в дадената ситуация трябва да СЕ приложи и акъл.Липсата на граматичната частица СЕ дава неяснота в изречението.Успех!
      • Мо
        Момчил
        10 -5
        23:47, 21 яну 2017
        Съгласен ! Грешката е вярна и съзнателно допусната. :)
        Така звучи доста по - драматично и по нашенски, а не сухо и академично. :)
        Поздрави!
    • 2
      Ба
      бай Йордан
      10 -10
      22:44, 21 яну 2017
      Аз няма да се съглася. Бързо се забрави, че докато едни остроумничиха зад компютъра, а някой дори се молеха, тези хора работиха денонощно, при тежък студ, виелици и удължен работен ден. Сметката не е читава. Гледа се само едната страна на монетата - по-маловажната. Ако се принизява старанието и направеното добро, крайният резултат се опорочава, а общото тегло - нараства. Евтината слава е примамлива, но не носи перспектива. Никому.
      • Ам
        Амин
        4 -5
        08:01, 22 яну 2017
        Божията сила и Божието благоволение са на първо место.
      • Ба
        бай Йордан
        3 -7
        12:17, 22 яну 2017
        Амине, имайки предвид не малкото проблеми в община... Виж коментара
    • 3
      Наистина тези хора мръзнаха , за по 30-40 лв. на час работа , и то каква работа - като си почистиш тротоара , пред входната врата и пред гаража - да минат и да ти набутат огромните буци сняг от улицата обратно и то точно там , където само преди пет мин., изпотен вече , се наслаждаваш на почистената от теб територия , макар и само докато дойде снегорина ДА ПОЧИСТИ УЛИЦАТА .........................На всичко отгоре им се плаща от НАШИТЕ ПАРИ ..................
      • Ако на това Стоян Бойлов му казва : : чистене : , халал му вяра , ама той не е виновен все пак - излезе тарикат момчето , сложи си едно мекере отпреде за кмет и сега си усвоява паричките за снегопочистване с икономии на гориво и икономии от почистване на второстепенните улици в града , а Вие съграждани , продължавайте да си чистите снега по тротоарите , понеже имате съзнание , от което Ст. Бойлов е опериран още като малък...............
    • 4
      Ре
      реалист
      10 -15
      09:20, 22 яну 2017
      Интересно, къде да отиде изринатият сняг от пътища... Виж коментара
      • 99
        999
        10 -5
        11:55, 22 яну 2017
        Не знам акъла от къде е, но съм сигурен, че твоите задни части по-далеч от Първомай не са ходили.
      • Фу
        Фурко
        12 -2
        20:13, 22 яну 2017
        Ама ти "реално" ли реалисте ? Ми то има машини със шнекове които събират и, самосвали които извозват снега. Но тава е някъде другаде при "нормалните".
        Тука има бряговска банда дето се опитва да такова общината вече 10-на години. Не може Стоенчу Бойлов с техниката дето обработва кукуруза на Е.Манолов под широко затворените бряговски зъркели на Митков и Петков постоянно да печели поръчки за снегопочистване и перманентно (ежегодно) да демонстрира липсата на капацитет и "акъл" в това.
        Момчиле , БРАВО - Набий им го в главиците ,всяко нещо трябва да се върши с акъл .
        Набий им го в главиците
      • Мн
        много сте странни
        6 -7
        20:56, 22 яну 2017
        Все някой ви е крив. Такъв сняг вали един път на 20 години! Да не мислите че почистването на снега е без пари? Кой ще инвестира да купи такива машини и дали догодина ще има толкова сняг че да си заслужава? А дали общината ще даде достатъчно пари че да си заслужава някой да се купи такива машини. Ама защо си пишите пък не мислите? Еееее, голяма чесане на езиците ... Ако мене ме пита някой ще ви кажа че бих изтърпял една седмица неудобство, а бих предпочел да не се охарчвам. Хайде да разсъждаваме нормално, а. Нали за снегопочистването се плаща с парите от нашите данъци? Наистина ли искате заради една седмица неудобство да дадем една торба пари?
      • А за теб какво означава " снегопочистване " - да преместиш снега от непочистените върху вече почистените площи ли , тъпанар селски ..........
    • 5
      Ба
      бай Йордан.
      7 -2
      21:21, 22 яну 2017
      В Първомай всички имаме много, много акъл. Тука е банката за акъл в България. Акъл-море, пращи от акъл. Кой от кого по-акъллия. Друго нямаме, ама акъл имаме. Винаги навреме ни идва. Даваме го на поразия, на акъл да ги научим. Само дето пазарът за акъл е малко замрял. В излишък ни е и няма търсене.
      Както казват хората с акъл: пари ми дай, акъл не ща.
    • 6
      Ах
      аха
      5 -1
      08:35, 23 яну 2017
      ето, виждате ли, пак до парите допряхме! А сега пак да попитам - Да не би да искате уважаеми акъллии първомайци общината ни с нашите пари да купи техника за почистване и още камиони за извозване заради една седмица сняг, която догодина може и да не се повтори? Някой акъллия ще ми отговори ли?
    • 7
      Кр
      крив
      3 -2
      09:45, 23 яну 2017
      Защо, те камионите за сняг да не са специални?!?
      Сигурно не могат да се използват за друго?
      Или тези които ги има, не могат да карат сняг, а?
      • 12
        1212112
        3 0
        15:20, 23 яну 2017
        Могат ,
        Стига да има кой да им плати.
    • 8
      Сн
      Снежинка
      11 0
      09:52, 23 яну 2017
      Кво общо има ,че кмета ви е Прост и снегопочистването.Ако трябва да сме честни и прави тая година Стоянчо Бойлов се справи перфектно при тая криза и тоя сняг .15 села и смотания Първомай дето всеки е зарязал насред пътя ,кола ,камион ,и др препядствия да чистиш сняг си е подвиг.Няма улица дето е непроходима или село от общината недостъпно.Това че се вайкате и плюете го правете върху вашите управляващи .Минах през центъра пешком -пълен ужас .При толкоз безработни и временна заетост имаше две пътеки на кръст и те бяха заледени.Там проблема бил че нямали лопати и пясък,ама има на 10 безработни по 15 началника.
      Дано повали пресен сняг и то повечко да я затрупа тая община да заспят мечките в общината зимен сън и се събудят МАЙ месец за хорото на площада........
    • 9
      Но
      НОВИНА
      7 0
      11:40, 23 яну 2017
      Следващата порция няма да е от сняг.Ще вали фураж така че купувайте лопати и чували неограничени количества.Очаква се фуражната покривка на места да натрупа до 3-4 см.Дали няма да е малко?
    • 10
      Ба
      Бай Иван
      3 0
      21:34, 23 яну 2017
      Йордане,що си мислиш ,че светът ще свърши без вас.Тоест ,без другарското ви управление.В Първомай все още има умни хора,които биха се справили много,ама много по добре от вас,от тия чалго селски тарикати.
    • 11
      Ба
      Бай Иван
      2 -1
      21:46, 23 яну 2017
      Йордана,един път ,два пъти,три пъти?Тая ане е за тебе бе човек.Не се ли усещаш ,че в главата ти е пълна боза.Какво казваш и ти самият не знаеш.Или си на принципа -и с едните и с другите.
    • 12
      По
      Потърпевшият от снегорини
      0 0
      13:45, 26 яну 2017
      Ще има претенции към непочистени пътища, защото това са пари от нашите данъци. Ние за това ли плащаме.
    Последни новини