9 °C

Само с техника не става, иска и акъл!

  Момчил Карадинев постави заглавие на най- злободневната снимка: "Само с техника не става, иска и акъл!". Първомайци дадоха и други добри идеи.

  "Работят по изграждането на ски писта за да се развива туризма в града.

  "Да си изсипеш на метеното!"

  "След лавинно положение..."

  "''Нов метод измисли шофьор на снегорин в Първомайско, за да спира наглите шофьори , който влизат в улицата с еднопосочно движение, за жалост сметките му не излезнаха''

  "Пътека без изход, използвай крилата при нужда!", бяха едни от най-креативните коментари. 

  За разлика от купа сняг, който просто препречваше една от оформените пъртини, над главите на първомайци дебнеше истинска заплаха. В пазрния ден мнозина от тя тях вървяха с поглед вперен в надвиналите сняг и висулки. На някои от магазините бдителни граждани бяха поставили предупреждения за опасността, а други чинно изпълняваха гражданския си дълг по премахването на ледените украшения.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Уч
   учител
   10 -2
   21:26, 21 яну 2017
   Момчиле,добро заглавие, но не се разбира дали човек иска акъл или в дадената ситуация трябва да СЕ приложи и акъл.Липсата на граматичната частица СЕ дава неяснота в изречението.Успех!
   • Мо
    Момчил
    10 -5
    23:47, 21 яну 2017
    Съгласен ! Грешката е вярна и съзнателно допусната. :)
    Така звучи доста по - драматично и по нашенски, а не сухо и академично. :)
    Поздрави!
  • 2
   Ба
   бай Йордан
   10 -10
   22:44, 21 яну 2017
   Аз няма да се съглася. Бързо се забрави, че докато едни остроумничиха зад компютъра, а някой дори се молеха, тези хора работиха денонощно, при тежък студ, виелици и удължен работен ден. Сметката не е читава. Гледа се само едната страна на монетата - по-маловажната. Ако се принизява старанието и направеното добро, крайният резултат се опорочава, а общото тегло - нараства. Евтината слава е примамлива, но не носи перспектива. Никому.
   • Ам
    Амин
    4 -5
    08:01, 22 яну 2017
    Божията сила и Божието благоволение са на първо место.
   • Ба
    бай Йордан
    3 -7
    12:17, 22 яну 2017
    Амине, имайки предвид не малкото проблеми в община... Виж коментара
  • 3
   Наистина тези хора мръзнаха , за по 30-40 лв. на час работа , и то каква работа - като си почистиш тротоара , пред входната врата и пред гаража - да минат и да ти набутат огромните буци сняг от улицата обратно и то точно там , където само преди пет мин., изпотен вече , се наслаждаваш на почистената от теб територия , макар и само докато дойде снегорина ДА ПОЧИСТИ УЛИЦАТА .........................На всичко отгоре им се плаща от НАШИТЕ ПАРИ ..................
   • Ако на това Стоян Бойлов му казва : : чистене : , халал му вяра , ама той не е виновен все пак - излезе тарикат момчето , сложи си едно мекере отпреде за кмет и сега си усвоява паричките за снегопочистване с икономии на гориво и икономии от почистване на второстепенните улици в града , а Вие съграждани , продължавайте да си чистите снега по тротоарите , понеже имате съзнание , от което Ст. Бойлов е опериран още като малък...............
  • 4
   Ре
   реалист
   10 -15
   09:20, 22 яну 2017
   Интересно, къде да отиде изринатият сняг от пътища... Виж коментара
   • 99
    999
    10 -5
    11:55, 22 яну 2017
    Не знам акъла от къде е, но съм сигурен, че твоите задни части по-далеч от Първомай не са ходили.
   • Фу
    Фурко
    12 -2
    20:13, 22 яну 2017
    Ама ти "реално" ли реалисте ? Ми то има машини със шнекове които събират и, самосвали които извозват снега. Но тава е някъде другаде при "нормалните".
    Тука има бряговска банда дето се опитва да такова общината вече 10-на години. Не може Стоенчу Бойлов с техниката дето обработва кукуруза на Е.Манолов под широко затворените бряговски зъркели на Митков и Петков постоянно да печели поръчки за снегопочистване и перманентно (ежегодно) да демонстрира липсата на капацитет и "акъл" в това.
    Момчиле , БРАВО - Набий им го в главиците ,всяко нещо трябва да се върши с акъл .
    Набий им го в главиците
   • Мн
    много сте странни
    6 -7
    20:56, 22 яну 2017
    Все някой ви е крив. Такъв сняг вали един път на 20 години! Да не мислите че почистването на снега е без пари? Кой ще инвестира да купи такива машини и дали догодина ще има толкова сняг че да си заслужава? А дали общината ще даде достатъчно пари че да си заслужава някой да се купи такива машини. Ама защо си пишите пък не мислите? Еееее, голяма чесане на езиците ... Ако мене ме пита някой ще ви кажа че бих изтърпял една седмица неудобство, а бих предпочел да не се охарчвам. Хайде да разсъждаваме нормално, а. Нали за снегопочистването се плаща с парите от нашите данъци? Наистина ли искате заради една седмица неудобство да дадем една торба пари?
   • А за теб какво означава " снегопочистване " - да преместиш снега от непочистените върху вече почистените площи ли , тъпанар селски ..........
  • 5
   Ба
   бай Йордан.
   7 -2
   21:21, 22 яну 2017
   В Първомай всички имаме много, много акъл. Тука е банката за акъл в България. Акъл-море, пращи от акъл. Кой от кого по-акъллия. Друго нямаме, ама акъл имаме. Винаги навреме ни идва. Даваме го на поразия, на акъл да ги научим. Само дето пазарът за акъл е малко замрял. В излишък ни е и няма търсене.
   Както казват хората с акъл: пари ми дай, акъл не ща.
  • 6
   Ах
   аха
   5 -1
   08:35, 23 яну 2017
   ето, виждате ли, пак до парите допряхме! А сега пак да попитам - Да не би да искате уважаеми акъллии първомайци общината ни с нашите пари да купи техника за почистване и още камиони за извозване заради една седмица сняг, която догодина може и да не се повтори? Някой акъллия ще ми отговори ли?
  • 7
   Кр
   крив
   3 -2
   09:45, 23 яну 2017
   Защо, те камионите за сняг да не са специални?!?
   Сигурно не могат да се използват за друго?
   Или тези които ги има, не могат да карат сняг, а?
   • 12
    1212112
    3 0
    15:20, 23 яну 2017
    Могат ,
    Стига да има кой да им плати.
  • 8
   Сн
   Снежинка
   11 0
   09:52, 23 яну 2017
   Кво общо има ,че кмета ви е Прост и снегопочистването.Ако трябва да сме честни и прави тая година Стоянчо Бойлов се справи перфектно при тая криза и тоя сняг .15 села и смотания Първомай дето всеки е зарязал насред пътя ,кола ,камион ,и др препядствия да чистиш сняг си е подвиг.Няма улица дето е непроходима или село от общината недостъпно.Това че се вайкате и плюете го правете върху вашите управляващи .Минах през центъра пешком -пълен ужас .При толкоз безработни и временна заетост имаше две пътеки на кръст и те бяха заледени.Там проблема бил че нямали лопати и пясък,ама има на 10 безработни по 15 началника.
   Дано повали пресен сняг и то повечко да я затрупа тая община да заспят мечките в общината зимен сън и се събудят МАЙ месец за хорото на площада........
  • 9
   Но
   НОВИНА
   7 0
   11:40, 23 яну 2017
   Следващата порция няма да е от сняг.Ще вали фураж така че купувайте лопати и чували неограничени количества.Очаква се фуражната покривка на места да натрупа до 3-4 см.Дали няма да е малко?
  • 10
   Ба
   Бай Иван
   3 0
   21:34, 23 яну 2017
   Йордане,що си мислиш ,че светът ще свърши без вас.Тоест ,без другарското ви управление.В Първомай все още има умни хора,които биха се справили много,ама много по добре от вас,от тия чалго селски тарикати.
  • 11
   Ба
   Бай Иван
   2 -1
   21:46, 23 яну 2017
   Йордана,един път ,два пъти,три пъти?Тая ане е за тебе бе човек.Не се ли усещаш ,че в главата ти е пълна боза.Какво казваш и ти самият не знаеш.Или си на принципа -и с едните и с другите.
  • 12
   По
   Потърпевшият от снегорини
   0 0
   13:45, 26 яну 2017
   Ще има претенции към непочистени пътища, защото това са пари от нашите данъци. Ние за това ли плащаме.

  Хороскоп за 06.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
  06 мар 2021
  Последни новини