15 °C

Кметът Папазов: Едни имат претенции, други приемат, че обстановката е тежка

Кметът на община Първомай Ангел Папазов се съгласи да отговори на част от въпросите, поставяни от мнозина наши читатели и потребители на социалните мрежи.

Т.К.: Успокои ли се обстановката в общината, г-н кмете?

А.П.:Ситуацията е тежка. Стигна се до обявяване на частично бедствено положение. Продължителният сняг и метеорологичната обстановка създадоха доста проблеми. В момента общината работи. Посреща нуждите на гражданите. Продължаваме да почистваме улици и пътища. В резултат на обилния и тежък сняг, който валя преди дни имаме съответно и заледени участъци, но те се обработват с пясък и сол и отделно с машини ще бъдат почистени.

Т.К.:Каква е оценката за работата на почистващата фирма?

А.П.:Моята оценка е добра. Защото те работеха постоянно със някакви периоди на почивки, но мога да кажа, че по всяко време на денонощието те са били адекватни. И съответно сме поддържали всички общински пътища и всички улици в Първомай и двата квартала да бъдат в проходимо състояние.

Т.К.: Има ли пропуски в договора, който е подписан с фирмата. Нещо, което мислите, че трябва да бъде допълнено в бъдеще?

А.П.: Пропуски – не мога да кажа. Но всичко това, което видяхме – обилен снеговалеж, минусови температури, тежък сняг, заледяване на част от улици и пътни настилки; това всичко ще го прецизираме и ще търсим по-добри варианти за по-добро решение през следващите такива ситуациите.

Т.К.: Защо затрупахте входовете и гаражите на хората?

А.П.: Да – факт е, че има възмутени граждани, защото и на мен ми го казват и ми се обаждаха и ми се оплакваха. Факт е, че се увеличиха многократно автомобилите в града и в центъра и може би с тази организация за паркоместа в центъра, вкарахме много автомобили и те, за съжаление,  ни пречиха за качествено извършване на снегопочистването и съответно на движението на хора и пътници. И службата по чистотата работи разчистването на тротоари, на подлези. Те също са на режим с дежурство. Не мога да кажа, че навсякъде всичко е опесъчено, но ни свърши пясъка, който бяхме заложили, но много дълго продължи периодът на снеговалеж. При първа възможност ще докараме още пясък на местата, които са възлови по разработена схема и ще започнем да опесъчаваме.

Т.К.: Друг изключително сериозен проблем, пред който сме изправени в общината е изхвърлянето на битовия отпадък.

А.П.:Да, това е голям проблем наситина, защото при минусовите температури замръзна системата на автомобилите за приемане и обработка на отпадъка и сега сме принудени с тракторно ремарке да събираме боклука от точките, на които трябва да бъде почистено. От другата седмица трябва да се пуснат автомобилите с повече осигуровка, с повече хора да почистим града.

Т.К.:Какво ще правим с водата, когато снегът започне да се топи.

А.П.: Да, знаем и за този проблем. Другата седмица предстои да се събере щабът за превенция на  бедствия и аварии . Тъй като вече сме патили от наводнения, ще трябва да набележим мерки за намаляване на риска за съгражданите ни от такива наводнения.

Т.К: Кои са най-рисковите места?

А.П.: Подлезът и дерето, което влиза в Първомай и ще предвидим система, която да ограничи да влезе по-малко вода в града. Ще говорим с всички селски кметове, да набележим къде са кризисните места, за да можем да преценим къде трябва сега да отворим водостоци, тръби, нещо друго допълнително, за да бъдем подготвени за едно бъдещо топене на този обилен сняг.

Т.К.:Какво ще кажете на тези, които изразяват открито недоволство?

А.П.: Една част от хората имат големи претенции, други приемат, че обстановката наистина е тежка. Но искам да кажа едно- службите от общината и снегопочистващата фирма работят и продължават да работят и събота, и неделя на пълни обороти, и вечер, и през деня ще продължим да работим за отстраняване на последствията.

Т.К.: Най-често поставяният въпрос е защо не се смени снегопочистващата фирма щом не се справвя.

А.П: С фирмата имаме 5-годишен договор. Друг е въпросът има ли с коя друга фирма да бъде сменена. За всеки договор се провежда търг, който е публично обявен. Не е проблем да  предоставя договора на всеки, който иска да го види.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Въ
  Възмутен
  29 -1
  05:38, 23 яну 2017
  Кметът е повече от нагъл. Преди два дни за половин час станах свидетел на катастрофа между две коли, които бяха опитали да се разминат на единственото почистено платно, и на две коли, които си потрошиха броните. В нормалните общини се налагат санкции за подобно "почистване". Бойлов ще бъде ли санкциониран? И ако му е толкова тежко, защо бързахте толкова, непосредствено преди местните избори, да сключите договор с "единствения" кандидат за цели пет години? Кметът ако виждаше малко по-далече от носа си щеше да забележи, че и площада пред общината е непочистен и неопесъчен, а учрежденията непроходими. И на всичкото отгоре ни назначава още озеленители, те и шест са повече от достатъчно за "цъфналата" община! Наглост!
 • 2
  Ам
  Амин
  4 -16
  07:46, 23 яну 2017
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 3
  Ан
  АнГин
  14 -3
  08:51, 23 яну 2017
  АнгУ постави града на изпитание, но Той не е създал страданието. То е дошло в света посредством греха на стоенчо който иска да гепне кинтите. Изпитанието е изпробване на нашата вяра.
  За нас, християните, болката от падане на леда е преди всичко едно спасително посещение от АнгУ, който иска да изпита нашата истинска стойност. Това е лекарство за греховете ни, което ни приобщава към делото на изкуплението на душите.
  „Блажени, които плачат след счупен крак на леда, които страдат ходейки по непочистените улици, защото те ще бъдат утешени с едно ЗДРАСТИИИИИИИ“ (АнгУ 5, 5)
  • Ам
   Амин
   1 -10
   09:41, 23 яну 2017
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Ан
   АнГин
   12 -2
   09:53, 23 яну 2017
   Не изменяй думите на АнгУ. По-добре помисли за греховете си и се покай.
   Моли се!
   "Всякога трябва да помним, че сме длъжни не само просто да галсуваме, а да гласуваме така, че да бъдем чути от АнгУ." (Св. АнгУ златорък, Бесeда на псаломъ 7, Снегопочистване, т.V, кн.1, с.65.) - според АнгУвите закони и непрестанно.
 • 4
  Сн
  Снежко
  12 -17
  08:58, 23 яну 2017
  Кой от нас плачещите взе греблото и си очисти трот... Виж коментара
 • 5
  Г.
  г.г
  26 0
  12:00, 23 яну 2017
  Аз си очистих тротоарите и пътеките.И какво от това,като снегорините отново ми ги затрупаха.
 • 6
  П.
  П.З
  5 -11
  14:28, 23 яну 2017
  Ами то сигурно си направил излаз към шосето като п... Виж коментара
 • 7
  Г.
  г.г
  10 -1
  19:42, 23 яну 2017
  П.З Ти сигурно си поредния гъзомийник на ангата.
 • 8
  Ви
  виждам бъдещето
  20 -2
  20:11, 23 яну 2017
  2035 год. с.Първомай..жители-1200.от които 1150 комунисти,а другите 50 са полиция и бърза помощ,,, кмет-Папазов, зам.кметове- 8 бр. общ.администрация 440 бр. снегопочистваща,сметосъбираща и всичко изкупила кооперация-Бойлов..Да е жива и здрава партията
  • Ку
   курмиткова
   18 0
   08:31, 24 яну 2017
   И надпис на входа-"При кмета и зам.кметовете само по голяма нужда."
 • 9
  Ва
  Валя
  22 -4
  20:26, 23 яну 2017
  Целият град видя и разбра, че фирмата на бойлов е пълна порнография, само кмета
  не иска да разбере. А може би много добре разбира от "порнография"....Жалък град!!!!
 • 10
  От
  От града
  10 -1
  20:38, 25 яну 2017
  Искам да попитам защо беше толкова трудно да се изчистят улиците в града, а днес беше мобилизирана снегорин + група от над 10 човека да чистят гражданското??? Може би защото Хубенов и Дечко ще се сродяват , а те са най важни в тоя град и неможе да стъпват по сняг ?!

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини