Изнервени пътници блокираха влак, той спря на 2 метра от тях

До кризисна ситуация на софийската гара Илиянци се стигна снощи, след като пътници блокираха движението на експресен влак, съобщиха от БДЖ.

Те се готвели да вземат пътническия влак от София за Мездра, който по разписание е трябвало да тръгне в 18.20 ч, но е тръгнал в 18.46 часа.

В 18 часа е трябвало да потегли експресът от София за Горна Оряховица, но той е тръгнал с 53 минути закъснение, поясни пресцентърът на ""Холдинг Български държавни железници" ЕАД.

Когато влакът от София за Мездра пристига на гара Илиянци, той влиза в отклонение. Опитните редовни пътници разбират, че ще бъде пропуснат друг влак, а те ще трябва да изчакат.

Тогава 50-60 души излизат на релсите и преграждат коловоза по който се движи експресът.

Експресът от София за Горна Оряховица влиза в гарата със скорост от 60 км/ч както е разписано. Част от пътниците започват да въртят ръце със знака за стоп. Машинистът на експреса успява да спре на 2 метра от най-близките хора на релсите.

На десетата минута от блокадата са пристигнали двама полицаи, повикани от ръководител-движение на гарата, но те нищо не са могли да направят за отместване на хората от линията.

Така на служителите на БДЖ се наложило да изпълнят своеволието на хората, застанали върху релсите.

Те принудили експресния влак да се движи зад тях като пътнически. Това удължава престоя на експреса с още 35 минути от изчакването на гарата, а оттам нататък по всички други гари закъснението продължава да се натрупва.

След инцидента са предприети опити влакът да бъде "освободен" по линия, която в даден момент позволява да бъде изпреварен пътническия влак за Мездра.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини