Недостиг поради лютия студ: Привършват лекарства, месо луга

Поради тройния капан, който удари България - грип, студ и сняг, започва да се чувства недостиг на някои стоки, пише днес "24 часа".

От дни в аптеките на столицата липсва най-популярното лекарство за грип, отбелязва всекидневникът в кратък обзор.

В голяма верига в София не дошло прясното свинско месо, защото нямало как да тръгнат камионите от Попово. В друга пък закъсали с пилешкото. В някои квартални магазини също има сериозни забавяния с доставките.

Поради затворената магистрала “Тракия” в Бургас също има ограничения в асортимента. Прясна риба не се продава никъде в града.

До няколко дни снегопочистващите фирми в София може да останат без соли срещу заледяване. “Солите започват да се изчерпват... Фирмите имат смеси за още няколко обработки на улиците, но това е временно и ще трябват още”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

“От вечерта на 5 януари поради усложнената пътна обстановка и затварянето на много пътища част от магазините на “Билла” не бяха зареждани редовно със стока”, обясниха от веригата.

Там, където пътищата са затворени, “Билла” съзнателно забавяла доставките, за да не създава напрежение в и без това усложнената пътна обстановка.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини