Няма бедстващи населени места, но обстановката остава динамична

Снеговалежът в община Първомай започна отново около 10.30 и въпреки, че спря, обстановката остава динамична. Няма бедстващи населени места с прекъснато електро захранване или водоподаване, съобщават от областния кризисен щаб.

Пътищата са мокри, но обработени, почистени и проходими при зимни условия.

Образуваната снежна покривка в региона не създава опасност за водачите на моторни превозни средства, за това няма въведени ограничения за движение. Необходимо е шофьорите да се съобразят със зимната обстановка, да шофират със съобразена скорост и да не предприемат пътувания без да са подготвили автомобилите си за движение при зимни условия.

В област Пловдив пътят Карлово-Христо Даново временно е затворен за почистване.

От НИМХ БАН - Филиал Пловдив съобщиха, че през деня температурите ще се понижават, като към 14.00 часа ще бъдат между - 10 и -5 градуса.  Ще се създадат условия за навявания, виелици и на места снежната покривка ще достигне между 30 и 50 см. В следобедните часове на 06 януари валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъса.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    ха ха ха
    4 -1
    19:35, 6 яну 2017
    Смешници,ми че то остава и на тия 15 см сняг да има бедстващи села и хора! Ами ако живеехме на север? Тогава целогодишно в боковата държава щеше да е обявен червен код за бедствия! ХА ХА ХА ХА !
Последни новини