Спокойна е ковид обстановката в общината. Тестват учителите

8 са излекуваните от COVID-19 през последната седмица от община Първомай. Само 2 са новите случаи. Към момента има 25 доказани вирусоносители на домашно лечение и 14 хоспитализирани.

Въпреки, че днес официално бе даден старт на скрининговото проучване между учителите за заразени с COVID-19, то вече е факт в община Първомай. Над 50% от учителите вече са направили тест. Има и такива, които са отказали да участват в скрининга. Очаквано за мнозина, няма нито един положителен тест.

Един от най-често задаваните въпроси от учителите е „Защо след като месеци наред ни убеждаваха, че няма смисъл да си правим антигенен тест, ако нямаме симптоми, сега се прави този вид проучване между хора, за които е видно, че са здрави?“.

 Въпросът беше зададен на д-р Троянчева, която е директор в РЗИ – Пловдив на Дирекция „Надзор на заразните болести“. Отговорът беше кратък – това е решение на Министерството на здравеопазването и ние сме само изпълнители. Д-р Троянчева не можа да отговори и дали преди началото на кампанията за ваксиниране, на учителите ще им бъде правен тест за антигени.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    2 -2
    15:15, 25 яну 2021
    Нека тези учители, които нямат Ig G, а са ползвали допълнителния отпуск от 10 дни през он - лайн обучението, да им се удържат парите от платения отпуск.
Последни новини