Училищата се подготвят за работа в КОВИД обстановка

Училищата в община Първомай са готови да посрещнат новата 2020/2021  учебна година. Ако до скоро въпросът в бил дали навсякъде са приключили ремонтните дейности, то сега готовността на педагогическите колективи се свързва с предприетите действия за спазване на епидемичните мерки.

В разговор със заместник-кмета Радослава Ставрева стана ясно, че във всички училища ремонтите ще приключат до края на седмицата. Те са предимно освежителни и се извършват със средства на училищните бюджети.

Мерките за предотвратяване на заразяване с КОВИД-19 са правопропорционални на броя на учениците. В по-малките школа директорите и колективите се ограничават до задължителното ползване на маски от учители, които влизат в различни класове; ограничаване на контактите между децата по време на междучасия; учениците ще носят маски в общите части, физическото възпитание ще е на открито,  учителите ще имат готовност всеки момент да преминат в дистанционна форма на обучение, а външни лица няма да бъдат допускани в сградите.

В Професионалната гимназия се предвиждат блок часове, движението ще се извършва по маршрути, очертани със стрелки.

В „Златаров“ голямото стълбище е разделено с прегради, учителите ще са в училище от 7.30 до 14.30; дежурствата ще са засилени, за да може по-лесно да се следи за спазването на дистанцията между учениците. Увеличен е боят на местата на които децата ще се хранят, а закуските на малките ще се раздават в класните им стаи. Директорът каза още, че ще се разчита и на гимназисти, които ще следят  да няма да се струпване на ученици.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Още новини

Последни новини