Ремонтите в учебните заведения ще приключат до 1 септември, правят се планове при проблем с отоплението

Преди началото на учебната година приключват големите ремонти в детските градини, в училищата вървят текущи и остро стои проблемът с отоплението на децата.

Със седмица е забавянето на големия ремонт на Детска градина „Осми март“ при който е подменена покривната конструкция и се реновират 7 детски площадкиИзвършени са основните дейности, а кметът на общината Николай Митков се надява, че до 1 септември сградата ще е готова да приеме отново малчуганите. Приключват и  ремонтите във филиала на „Осми март“ в село Любеново и филиала на ДГ „Марица“ в село Виница. В останалите се извършва подмяна на част от материалната база - легълца, чаршафи и други. 

В училищата се извършват текущи ремонти  със средства от делегираните бюджети. В СУ „Златаров“ е положена хидроизолация, завършени са санитарните помещения. Поставени са нови тавани на последните 10 неотремонтирани кабинета, на 5 от тях е положена винилова настилка, а останалите 5 ще бъдат довършени до края на месеца.

Пред някои учебни заведения остро стои въпросът с отоплението.  Кметът Митков уверява, че това е проблем върху, който се работи. За детските градини, които се отопляват с газ, се обмислят различни варианти – да се работи със сборни групи, да се премине на климатици или на твърдо гориво, ако е възможно. 4 са училищата, всичките в града, които се отопляват на газ. За училищата от селата и дебърското „Георги Караславов“ проблемът не е толкова сериозен, защото всеки от директорите вече е осигурил дърва, въглища или пелети.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини