15 °C

Поканени сме да обсъждаме Бюджет 2017

На 9 януари от 14 часа кметът на общината ни кани на публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на Бюджет 2016 и проекта на Бюджет 2017.

В поканата се казва: „Очакваме предложенията на гражданите, представителите на неправителствените организации, местния бизнес, общински съветници, кметове и кметски наместници на населени места, ръководители на бюджетни звена.

Къде и как могат да бъдат направени предложения в поканата не пише. Предполага се, че те могат да бъдат подадени във фронт офиса на Общинска администрация.

Поканата е отправена по силата на закона, като е спазен и 40-дневния срок, след одобрението на Републиканския бюджет, в който трябва да се гласува и местния.

Въпреки, че поканата за обсъждане вече е отправена, отчетът и проектобюджетът все още не са публикувани. Това лишава реално заинтересованите от възможността да се запознаят с предложенията.

Администраторите се надяват това да стане до края на работната седмица.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  12
  1212112
  8 -2
  17:37, 5 яну 2017
  Чувствайте се поканени сме , но по-добре не идвайте.
 • 2
  Ел
  Електорална еденица
  12 -3
  17:45, 5 яну 2017
  Изпратили покана и работата е свършена. А къде ви е отчета на Бюджет 2016 година. Къде е неговия структурен анализ за да се види какво е изпълнено, какво е пропуснато. Как са изпълнени местните приходи , каква е тяхната събираемост? Не се ли залагат в строителната и инвестиционна програма кухи мероприятия ежегодно за да се балансира Бюджета? Какво е изпълнено от тези програми за да види населението как се изпълняват обещанията на избраните от тях кметове и Общински съветници. Къде ви е публикувана план- сметката за сметосъбирането и подръжка на централните градски части?И Изобщо виждал ли я е някой Общински съветник разбита по пера а да не говорим за гражданите.Или и тази година ще скубите от тези , които са редовни данъкоплатци и въобще няма да потърсите нередовните, особено корпоративните платци? Да видим какви са разходите по управлението на Общината, тяхната структура и ефективност. И въобще някога някой виждал ли е такъв анализ. На база на анализа на отчета ли е структуриран бюджета за 2017 година ? Та вие даже и сухи цифри от проекто- бюджета не публикувате а ни каните да предлагаме. Кой ще предлага като всичко по традиция се прави на тъмно и даже ако питаш 90% от Общинските съветници какви са политиките заложени в проекто- Бюджета няма да обелят и дума защото нито са го виждали, нито хабер си имат от него.Да не говорим за гражданите или Политическите партии.които, и дума няма да обелят за социалният ефект от изпълнението на Бюджет 2016 и заложения такъв в Бюджет 2017. С една дума формално изпълнение изискванията на нормативната база прозира от тази покана. Така е било и предходни години. Ако някой се съмнява нека си загуби времето и да присъства на обсъждането. Файдата му ще бъде, че може да дремне на топло без да се безпокои, че някой ще го пита нещо освен работодателя му Защо е напуснал работното си място в 14 часа , в работно време. Пожелавам ви приятно и ползотворно обсъждане!!!!!
 • 3
  Ба
  бай Йордан
  7 -1
  22:16, 5 яну 2017
  Всеки не става за правене на бюджет и аз съвет не мога да ви дам, ама то и вие сте същата стока. Да харча мога, вие два пъти повече. Целият град иска да сте честни и кадърни, ама вие нали тука сте закърмени, досущ като нас. Това е все едно да се иска от оня дребосък, щангистът Наим Сюлейманоглу, да подобри световния рекорд по висок скок на оная върлина Стефка Костадинова. Гледайте там криво-ляво съвсем да не се олеете и не подкокоросвайте народа да се караме едни други, че с тая немотия само туй ни липсва и съвсем ще я втасаме.
 • 4
  12
  123
  4 -1
  09:50, 6 яну 2017
  Е,ми хубавo поканени сме, ама като имаме за дояване пръжоли и винце за допиване кък да дойда да мръзна и да слушам гъгненето на некои...........Е, реших нема да дойда!
 • 5
  Аб
  АБВ
  3 0
  17:27, 6 яну 2017
  Тези новини не са интересни днес!Днес е паметен ден -навършват се 169 г от рождението на Христо Ботев -великият български гений!А сме принудени да четем глупости ,тъй като статията по този повод вече е скрита.
  • Пъ
   Първомай
   2 0
   18:02, 6 яну 2017
   Няма скрити новини. 169 години от рождението на Ботев не е регионална новина, а е от национално значение. Затова е в рубриката "България".

Хороскоп за 15.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
15 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
15 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
15 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
15 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
15 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
15 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
15 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
15 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
15 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
15 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
15 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
15 май 2021
Последни новини