Поканени сме да обсъждаме Бюджет 2017

На 9 януари от 14 часа кметът на общината ни кани на публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на Бюджет 2016 и проекта на Бюджет 2017.

В поканата се казва: „Очакваме предложенията на гражданите, представителите на неправителствените организации, местния бизнес, общински съветници, кметове и кметски наместници на населени места, ръководители на бюджетни звена.

Къде и как могат да бъдат направени предложения в поканата не пише. Предполага се, че те могат да бъдат подадени във фронт офиса на Общинска администрация.

Поканата е отправена по силата на закона, като е спазен и 40-дневния срок, след одобрението на Републиканския бюджет, в който трябва да се гласува и местния.

Въпреки, че поканата за обсъждане вече е отправена, отчетът и проектобюджетът все още не са публикувани. Това лишава реално заинтересованите от възможността да се запознаят с предложенията.

Администраторите се надяват това да стане до края на работната седмица.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    12
    1212112
    8 -2
    17:37, 5 яну 2017
    Чувствайте се поканени сме , но по-добре не идвайте.
  • 2
    Ел
    Електорална еденица
    12 -3
    17:45, 5 яну 2017
    Изпратили покана и работата е свършена. А къде ви е отчета на Бюджет 2016 година. Къде е неговия структурен анализ за да се види какво е изпълнено, какво е пропуснато. Как са изпълнени местните приходи , каква е тяхната събираемост? Не се ли залагат в строителната и инвестиционна програма кухи мероприятия ежегодно за да се балансира Бюджета? Какво е изпълнено от тези програми за да види населението как се изпълняват обещанията на избраните от тях кметове и Общински съветници. Къде ви е публикувана план- сметката за сметосъбирането и подръжка на централните градски части?И Изобщо виждал ли я е някой Общински съветник разбита по пера а да не говорим за гражданите.Или и тази година ще скубите от тези , които са редовни данъкоплатци и въобще няма да потърсите нередовните, особено корпоративните платци? Да видим какви са разходите по управлението на Общината, тяхната структура и ефективност. И въобще някога някой виждал ли е такъв анализ. На база на анализа на отчета ли е структуриран бюджета за 2017 година ? Та вие даже и сухи цифри от проекто- бюджета не публикувате а ни каните да предлагаме. Кой ще предлага като всичко по традиция се прави на тъмно и даже ако питаш 90% от Общинските съветници какви са политиките заложени в проекто- Бюджета няма да обелят и дума защото нито са го виждали, нито хабер си имат от него.Да не говорим за гражданите или Политическите партии.които, и дума няма да обелят за социалният ефект от изпълнението на Бюджет 2016 и заложения такъв в Бюджет 2017. С една дума формално изпълнение изискванията на нормативната база прозира от тази покана. Така е било и предходни години. Ако някой се съмнява нека си загуби времето и да присъства на обсъждането. Файдата му ще бъде, че може да дремне на топло без да се безпокои, че някой ще го пита нещо освен работодателя му Защо е напуснал работното си място в 14 часа , в работно време. Пожелавам ви приятно и ползотворно обсъждане!!!!!
  • 3
    Ба
    бай Йордан
    7 -1
    22:16, 5 яну 2017
    Всеки не става за правене на бюджет и аз съвет не мога да ви дам, ама то и вие сте същата стока. Да харча мога, вие два пъти повече. Целият град иска да сте честни и кадърни, ама вие нали тука сте закърмени, досущ като нас. Това е все едно да се иска от оня дребосък, щангистът Наим Сюлейманоглу, да подобри световния рекорд по висок скок на оная върлина Стефка Костадинова. Гледайте там криво-ляво съвсем да не се олеете и не подкокоросвайте народа да се караме едни други, че с тая немотия само туй ни липсва и съвсем ще я втасаме.
  • 4
    12
    123
    4 -1
    09:50, 6 яну 2017
    Е,ми хубавo поканени сме, ама като имаме за дояване пръжоли и винце за допиване кък да дойда да мръзна и да слушам гъгненето на некои...........Е, реших нема да дойда!
  • 5
    Аб
    АБВ
    3 0
    17:27, 6 яну 2017
    Тези новини не са интересни днес!Днес е паметен ден -навършват се 169 г от рождението на Христо Ботев -великият български гений!А сме принудени да четем глупости ,тъй като статията по този повод вече е скрита.
    • Пъ
      Първомай
      2 0
      18:02, 6 яну 2017
      Няма скрити новини. 169 години от рождението на Ботев не е регионална новина, а е от национално значение. Затова е в рубриката "България".
Последни новини