Няма да има студени класни стаи, категорични са училищните директори

Няма да имаме проблеми с отоплението на учебните стаи – категорични са директорите на училищата в общината.

След малко повече от две седмици ваканция, учениците се връщат в класните стаи. Отговорност на директорите е там да бъдат достигнати нормалните температури, при които да се проведе учебния процес.

Всеки от тях в дните преди редовната коледна ваканция е издал заповед за това как да се поддържат безаварийно различните системи – водна, отоплителна и други, каза директорът на Дирекция „Образование“ Катя Николова. Тя е убедена, че и в детските градини такъв проблем няма да има.

Почти всеки ден парното е работило по няколко часа в сградата на СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ каза директорът му Чавдар Здравчев.

Росица Генова – директор на другото голямо училище в общината – Професионалната гимназия, също беше категорична, че всичко ще е наред с отоплението при тях.

В детските градини и в училищата, които се отопляват на твърдо гориво всеки работен ден са палени печки, за да се поддържа акумулираната от стените топлина.

Проверки няма да се правят, освен ако има подаден сигнал за нередност и оплакване, че е студено и не може да се работи заради ниските температури.

Всички се надяват, че след дадените няколко дни повече ваканция, децата ще се върнат здрави в класните стаи.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ро
    Родител
    2 0
    14:43, 5 яну 2017
    Най-вече децата трябва да се върнат здрави, а не както се случи по Коледните празници: болни, здрави ама на тържествата!!! И ето ти грипната епидемия!!! Дано сега след прекараните празници при лекари и чакането с часове в аптеки, само здравите деца да се върнат в класните стаи на 9.01, а не пак да се водим от това че " изпуска материал и айде на училище"..... И пак една въртележка.....
Последни новини