14 °C

15 машини, оборудвани като снегорини, ще чистят общинските пътища

15 машини – песъчарки и високопроходима техника, оборудвани като снегорини са готови да почистват общинските пътища в Първомайско, каза Стоян Бойлов, собственик на „Агродоминатор“. Освен тях, в парка е включена и фадрома, чиято основна задача е да доставя и зарежда техниката с предварително подготвените луга и пясък.

Фирмата има тригодишен договор с общината и нейна отговорност са 108 км четвъртокласната пътна мрежа. Задължението й е да поддържа в готовност техниката за почистване, да има на склад минималните количества сол и пясък. Поддържането на 48,5км улици в Първомай е отговорност на същата фирма. „Днес два снегорина работеха на най-невралгичните места в общината – пътищата за Воден, Брягово и Буково- разказа още Бойлов. В очакване на обилни снеговалежи, са разчистени места, на които се образуват най-големите снегонавявания.

Освен тези улици и пътища, които по договор са отговорност на „Агродоминатор“, Агенция „Пътна инфраструктура“ отговаря за разчистването на пътя Дълбок извор – Плодовитово, включващ улица „Княз Борис I“ от входа на Дебър до завоя на болницата, през надлеза и моста над Марица, както и цариграския път в Дебър.

Вече 20 години чистим пътищата в общината – каза още Бойлов, хората си знаят разпределнието, познават районите, в които трябва да работят. Не искам да си пожелавам да няма сняг – като селскостопански производител знам, че е добре да има покривка от поне 30-40 см.

Задължение на всички собствениците на имоти е да почистват прилежащите им тротоарни площи от лед и сняг.

Контролът е възложен на звеното „Контрол по спазване на общинските наредби“.


Селските кметове се задължават да информират за обстановката и да следят и за почистването на речните корита, опесъчаването на автобусните спирки, да водят регистър на лицата, нуждаещи се от помощ и други дейности, предвидени в кризисен план при бедствия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ча
  чакам
  13 -8
  15:40, 4 яну 2017
  Кирякова, а снимки от новогодишното хоро на Папазов кога? Искаме да видим препълнения площад и всенародната любов към градоначалника!
  • Им
   има да чакаш
   7 -3
   16:07, 4 яну 2017
   за какво се говори в статията ???? за хоро или за почистване ????
   айде по темата
 • 2
  Ча
  чакам
  8 -2
  17:56, 4 яну 2017
  Събитията в Първомай се отразяват избирателно.
 • 3
  Ча
  чакам
  11 -2
  17:58, 4 яну 2017
  А относно почистването - първо се чисти улицата на кмета, след това пред къщите на някои общински съветници. Има улици, където изобщо не минава снегорин.
 • 4
  Гр
  гражданин
  13 -1
  17:59, 4 яну 2017
  Не съм доволен от почистването на улиците особено в Дебър.
 • 5
  Дя
  Дядо Праз
  9 -2
  19:05, 4 яну 2017
  Вие от небето ли падате до сега винаги почистен е бил пътя стопанисвам от АПИ всички други улици ако вали повече от 1 час не се чистят това е реалността кви машини кви пет лева. Все едно никой не е живял в тоя тъп град а са ви пуснали от космоса за тази зима. Този господин на снимката каквото и да казва си е все тая пролетта идва и тя ще почисти тъй като е сключила с общината договор за вечни времена.
  • Ур
   Урко
   8 -1
   07:40, 5 яну 2017
   Дядо Праз, договора е сключен пожизнено както и други договори със Агродоминатор и.т.н. Колкото до почистването Стоянчо си знае работата но факта е че не чисти. От време оно е така, много години му сърбаме попарата и все тая. " Кучетата си лаят-кервана си върви". Къде чистено, къде не чистено - гушката е пълна
  • Пу
   Пурко
   5 -1
   09:18, 5 яну 2017
   Ами в България отдавна така се пълни гушката за определени комунисти пребоадисани в незнам си какво си. Така е създаден неявния феодален строй в България от икономически благородници които нищо не правят и вземат кинти а не тъпанарите пасем трева и ходим да гласуваме и по акъла на слави искаме и мажоритарни избори демек да се втвърди позицията на местните феодали. В първомай всички феодали са назначени но ако ги питаш ще кажат че с много пот кръв и урина са спечелили парите а останалите за нищо не стават та дори и не заслужават повече от минималната заплата щото те не били лели пот кръв и урина на фронта на пазарната икономика.
 • 6
  Гр
  гражданин
  9 -1
  13:23, 5 яну 2017
  Общината е бом бок
  • 12
   1212112
   8 -1
   16:56, 5 яну 2017
   Аааа , няма да говорите така.
   Имаме си кмет и трима зам. кметове + незнайно колко общински съветници и председателчета.
   Така че има кой да взима решения и да командва.
   Трябва само да слушаме и изпълняваме.
 • 7
  Ба
  бай Йордан
  4 0
  21:48, 5 яну 2017
  А бе какво сте погнали човека. Нашият град си е провинция. Някой села в общината пък са дълбока провинция. Народът намаля наполовина, безработните растат, няма кой да плаща сметки, а улиците същите. Ами това е. Идете във Воден да видите минавала ли е снегорина. С толкова много пенсионери вече няма кой пред къщите да чисти. Дето се вика, затова трябват здраве и мускули. Днес ще има затруднения в почистването на снега, утре в поддържането не електро и водопреносната мрежи, по нататък училищата ще намалеят. Дано само без полиция да не останем, че този гладен и озверял народ съвсем са му избили съчмите и кой знае какви ще започне да ги върши. Според мен Стоян не е виновен. Прави каквото може, а ще може все по-малко заради това, което ви казвам. Останалото са врели некипели, празни фишеци.
  • Ба
   бай Бай
   5 0
   14:02, 6 яну 2017
   Воден си имат заместник кмет в общината, като развърти ония мити широк връшник знаеш ли какви пъртини ще отвори в снега цели бокови магистрали.
 • 8
  Ба
  Бай ХУАЙ
  2 0
  10:19, 6 яну 2017
  Бай Йордане ти да не си придворния шут на стоенчо та така пламенно го защитаваш. Като не може да прави да не взема пари. Иди сега в общинътъ кметя ангУ да ти прочете изпълнението на бюжета за 2016 година и слушай внимателно дали общинътъ е платила на стоенчо който не можел или както казваш ти колкото можел но можел да вземе кинтите и така много години назад във времето и напред ще продължава.

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
27 сеп 2020
Последни новини