16 °C

15 машини, оборудвани като снегорини, ще чистят общинските пътища

15 машини – песъчарки и високопроходима техника, оборудвани като снегорини са готови да почистват общинските пътища в Първомайско, каза Стоян Бойлов, собственик на „Агродоминатор“. Освен тях, в парка е включена и фадрома, чиято основна задача е да доставя и зарежда техниката с предварително подготвените луга и пясък.

Фирмата има тригодишен договор с общината и нейна отговорност са 108 км четвъртокласната пътна мрежа. Задължението й е да поддържа в готовност техниката за почистване, да има на склад минималните количества сол и пясък. Поддържането на 48,5км улици в Първомай е отговорност на същата фирма. „Днес два снегорина работеха на най-невралгичните места в общината – пътищата за Воден, Брягово и Буково- разказа още Бойлов. В очакване на обилни снеговалежи, са разчистени места, на които се образуват най-големите снегонавявания.

Освен тези улици и пътища, които по договор са отговорност на „Агродоминатор“, Агенция „Пътна инфраструктура“ отговаря за разчистването на пътя Дълбок извор – Плодовитово, включващ улица „Княз Борис I“ от входа на Дебър до завоя на болницата, през надлеза и моста над Марица, както и цариграския път в Дебър.

Вече 20 години чистим пътищата в общината – каза още Бойлов, хората си знаят разпределнието, познават районите, в които трябва да работят. Не искам да си пожелавам да няма сняг – като селскостопански производител знам, че е добре да има покривка от поне 30-40 см.

Задължение на всички собствениците на имоти е да почистват прилежащите им тротоарни площи от лед и сняг.

Контролът е възложен на звеното „Контрол по спазване на общинските наредби“.


Селските кметове се задължават да информират за обстановката и да следят и за почистването на речните корита, опесъчаването на автобусните спирки, да водят регистър на лицата, нуждаещи се от помощ и други дейности, предвидени в кризисен план при бедствия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ча
  чакам
  13 -8
  15:40, 4 яну 2017
  Кирякова, а снимки от новогодишното хоро на Папазов кога? Искаме да видим препълнения площад и всенародната любов към градоначалника!
  • Им
   има да чакаш
   7 -3
   16:07, 4 яну 2017
   за какво се говори в статията ???? за хоро или за почистване ????
   айде по темата
 • 2
  Ча
  чакам
  8 -2
  17:56, 4 яну 2017
  Събитията в Първомай се отразяват избирателно.
 • 3
  Ча
  чакам
  11 -2
  17:58, 4 яну 2017
  А относно почистването - първо се чисти улицата на кмета, след това пред къщите на някои общински съветници. Има улици, където изобщо не минава снегорин.
 • 4
  Гр
  гражданин
  13 -1
  17:59, 4 яну 2017
  Не съм доволен от почистването на улиците особено в Дебър.
 • 5
  Дя
  Дядо Праз
  9 -2
  19:05, 4 яну 2017
  Вие от небето ли падате до сега винаги почистен е бил пътя стопанисвам от АПИ всички други улици ако вали повече от 1 час не се чистят това е реалността кви машини кви пет лева. Все едно никой не е живял в тоя тъп град а са ви пуснали от космоса за тази зима. Този господин на снимката каквото и да казва си е все тая пролетта идва и тя ще почисти тъй като е сключила с общината договор за вечни времена.
  • Ур
   Урко
   8 -1
   07:40, 5 яну 2017
   Дядо Праз, договора е сключен пожизнено както и други договори със Агродоминатор и.т.н. Колкото до почистването Стоянчо си знае работата но факта е че не чисти. От време оно е така, много години му сърбаме попарата и все тая. " Кучетата си лаят-кервана си върви". Къде чистено, къде не чистено - гушката е пълна
  • Пу
   Пурко
   5 -1
   09:18, 5 яну 2017
   Ами в България отдавна така се пълни гушката за определени комунисти пребоадисани в незнам си какво си. Така е създаден неявния феодален строй в България от икономически благородници които нищо не правят и вземат кинти а не тъпанарите пасем трева и ходим да гласуваме и по акъла на слави искаме и мажоритарни избори демек да се втвърди позицията на местните феодали. В първомай всички феодали са назначени но ако ги питаш ще кажат че с много пот кръв и урина са спечелили парите а останалите за нищо не стават та дори и не заслужават повече от минималната заплата щото те не били лели пот кръв и урина на фронта на пазарната икономика.
 • 6
  Гр
  гражданин
  9 -1
  13:23, 5 яну 2017
  Общината е бом бок
  • 12
   1212112
   8 -1
   16:56, 5 яну 2017
   Аааа , няма да говорите така.
   Имаме си кмет и трима зам. кметове + незнайно колко общински съветници и председателчета.
   Така че има кой да взима решения и да командва.
   Трябва само да слушаме и изпълняваме.
 • 7
  Ба
  бай Йордан
  4 0
  21:48, 5 яну 2017
  А бе какво сте погнали човека. Нашият град си е провинция. Някой села в общината пък са дълбока провинция. Народът намаля наполовина, безработните растат, няма кой да плаща сметки, а улиците същите. Ами това е. Идете във Воден да видите минавала ли е снегорина. С толкова много пенсионери вече няма кой пред къщите да чисти. Дето се вика, затова трябват здраве и мускули. Днес ще има затруднения в почистването на снега, утре в поддържането не електро и водопреносната мрежи, по нататък училищата ще намалеят. Дано само без полиция да не останем, че този гладен и озверял народ съвсем са му избили съчмите и кой знае какви ще започне да ги върши. Според мен Стоян не е виновен. Прави каквото може, а ще може все по-малко заради това, което ви казвам. Останалото са врели некипели, празни фишеци.
  • Ба
   бай Бай
   5 0
   14:02, 6 яну 2017
   Воден си имат заместник кмет в общината, като развърти ония мити широк връшник знаеш ли какви пъртини ще отвори в снега цели бокови магистрали.
 • 8
  Ба
  Бай ХУАЙ
  2 0
  10:19, 6 яну 2017
  Бай Йордане ти да не си придворния шут на стоенчо та така пламенно го защитаваш. Като не може да прави да не взема пари. Иди сега в общинътъ кметя ангУ да ти прочете изпълнението на бюжета за 2016 година и слушай внимателно дали общинътъ е платила на стоенчо който не можел или както казваш ти колкото можел но можел да вземе кинтите и така много години назад във времето и напред ще продължава.

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини