22 °C

15 машини, оборудвани като снегорини, ще чистят общинските пътища

15 машини – песъчарки и високопроходима техника, оборудвани като снегорини са готови да почистват общинските пътища в Първомайско, каза Стоян Бойлов, собственик на „Агродоминатор“. Освен тях, в парка е включена и фадрома, чиято основна задача е да доставя и зарежда техниката с предварително подготвените луга и пясък.

Фирмата има тригодишен договор с общината и нейна отговорност са 108 км четвъртокласната пътна мрежа. Задължението й е да поддържа в готовност техниката за почистване, да има на склад минималните количества сол и пясък. Поддържането на 48,5км улици в Първомай е отговорност на същата фирма. „Днес два снегорина работеха на най-невралгичните места в общината – пътищата за Воден, Брягово и Буково- разказа още Бойлов. В очакване на обилни снеговалежи, са разчистени места, на които се образуват най-големите снегонавявания.

Освен тези улици и пътища, които по договор са отговорност на „Агродоминатор“, Агенция „Пътна инфраструктура“ отговаря за разчистването на пътя Дълбок извор – Плодовитово, включващ улица „Княз Борис I“ от входа на Дебър до завоя на болницата, през надлеза и моста над Марица, както и цариграския път в Дебър.

Вече 20 години чистим пътищата в общината – каза още Бойлов, хората си знаят разпределнието, познават районите, в които трябва да работят. Не искам да си пожелавам да няма сняг – като селскостопански производител знам, че е добре да има покривка от поне 30-40 см.

Задължение на всички собствениците на имоти е да почистват прилежащите им тротоарни площи от лед и сняг.

Контролът е възложен на звеното „Контрол по спазване на общинските наредби“.


Селските кметове се задължават да информират за обстановката и да следят и за почистването на речните корита, опесъчаването на автобусните спирки, да водят регистър на лицата, нуждаещи се от помощ и други дейности, предвидени в кризисен план при бедствия.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ча
  чакам
  13 -8
  15:40, 4 яну 2017
  Кирякова, а снимки от новогодишното хоро на Папазов кога? Искаме да видим препълнения площад и всенародната любов към градоначалника!
  • Им
   има да чакаш
   7 -3
   16:07, 4 яну 2017
   за какво се говори в статията ???? за хоро или за почистване ????
   айде по темата
 • 2
  Ча
  чакам
  8 -2
  17:56, 4 яну 2017
  Събитията в Първомай се отразяват избирателно.
 • 3
  Ча
  чакам
  11 -2
  17:58, 4 яну 2017
  А относно почистването - първо се чисти улицата на кмета, след това пред къщите на някои общински съветници. Има улици, където изобщо не минава снегорин.
 • 4
  Гр
  гражданин
  13 -1
  17:59, 4 яну 2017
  Не съм доволен от почистването на улиците особено в Дебър.
 • 5
  Дя
  Дядо Праз
  9 -2
  19:05, 4 яну 2017
  Вие от небето ли падате до сега винаги почистен е бил пътя стопанисвам от АПИ всички други улици ако вали повече от 1 час не се чистят това е реалността кви машини кви пет лева. Все едно никой не е живял в тоя тъп град а са ви пуснали от космоса за тази зима. Този господин на снимката каквото и да казва си е все тая пролетта идва и тя ще почисти тъй като е сключила с общината договор за вечни времена.
  • Ур
   Урко
   8 -1
   07:40, 5 яну 2017
   Дядо Праз, договора е сключен пожизнено както и други договори със Агродоминатор и.т.н. Колкото до почистването Стоянчо си знае работата но факта е че не чисти. От време оно е така, много години му сърбаме попарата и все тая. " Кучетата си лаят-кервана си върви". Къде чистено, къде не чистено - гушката е пълна
  • Пу
   Пурко
   5 -1
   09:18, 5 яну 2017
   Ами в България отдавна така се пълни гушката за определени комунисти пребоадисани в незнам си какво си. Така е създаден неявния феодален строй в България от икономически благородници които нищо не правят и вземат кинти а не тъпанарите пасем трева и ходим да гласуваме и по акъла на слави искаме и мажоритарни избори демек да се втвърди позицията на местните феодали. В първомай всички феодали са назначени но ако ги питаш ще кажат че с много пот кръв и урина са спечелили парите а останалите за нищо не стават та дори и не заслужават повече от минималната заплата щото те не били лели пот кръв и урина на фронта на пазарната икономика.
 • 6
  Гр
  гражданин
  9 -1
  13:23, 5 яну 2017
  Общината е бом бок
  • 12
   1212112
   8 -1
   16:56, 5 яну 2017
   Аааа , няма да говорите така.
   Имаме си кмет и трима зам. кметове + незнайно колко общински съветници и председателчета.
   Така че има кой да взима решения и да командва.
   Трябва само да слушаме и изпълняваме.
 • 7
  Ба
  бай Йордан
  4 0
  21:48, 5 яну 2017
  А бе какво сте погнали човека. Нашият град си е провинция. Някой села в общината пък са дълбока провинция. Народът намаля наполовина, безработните растат, няма кой да плаща сметки, а улиците същите. Ами това е. Идете във Воден да видите минавала ли е снегорина. С толкова много пенсионери вече няма кой пред къщите да чисти. Дето се вика, затова трябват здраве и мускули. Днес ще има затруднения в почистването на снега, утре в поддържането не електро и водопреносната мрежи, по нататък училищата ще намалеят. Дано само без полиция да не останем, че този гладен и озверял народ съвсем са му избили съчмите и кой знае какви ще започне да ги върши. Според мен Стоян не е виновен. Прави каквото може, а ще може все по-малко заради това, което ви казвам. Останалото са врели некипели, празни фишеци.
  • Ба
   бай Бай
   5 0
   14:02, 6 яну 2017
   Воден си имат заместник кмет в общината, като развърти ония мити широк връшник знаеш ли какви пъртини ще отвори в снега цели бокови магистрали.
 • 8
  Ба
  Бай ХУАЙ
  2 0
  10:19, 6 яну 2017
  Бай Йордане ти да не си придворния шут на стоенчо та така пламенно го защитаваш. Като не може да прави да не взема пари. Иди сега в общинътъ кметя ангУ да ти прочете изпълнението на бюжета за 2016 година и слушай внимателно дали общинътъ е платила на стоенчо който не можел или както казваш ти колкото можел но можел да вземе кинтите и така много години назад във времето и напред ще продължава.

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини